Poznati pisac i reditelj Rajan Džonson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) ovim filmom odaje počast slavnoj Agati Kristi.

NOŽ U LEĐA je zabavna moderna kriminalistička drama u kojoj su svi osumnjičeni za ubistvo . Slavni autor kriminalističkih romana Harlan Tombi (Kristofer Plamer ) nađen je mrtav na svom imanju nakon proslave 85. rođendana i pronicljivi detektiv Benoa Blank (Daniel Krejg ) zadužen je za istragu zločina. Snalazeći se u lavirintu tajni i laži Harlanove disfunkcionalne porodice i odanog osoblja, Blank mora naći put do prave istine o iznenadnoj smrti slavnog autora. Zvezdanu postavu čine Kris Evans , Ana de Armas, Džejmi Li Kertis , Majkl Šenon Don Džonson, Toni Kolet a film je duhovita misterija sa stilom koji će gledaocu rešavati do samog kraja.

Povezana vest:  Danas počinje 68. Mostra

Recept je standardni. Uzmete grupu bogatih ekscentrika, dodate grupi verno osoblje i jednog mrtvaca i pustite da sve dobro prokuva u uzavreloj i tajanstvenoj vili (sve to pod budnim okom glavnog detektiva), sve dok ne ispliva ubica spreman da život provede u zatvoru.
U Džonsonovom modernom kriminalističkom delu ovaj predivni scenario dobiće moderni preobražaj prožet britkim humorom i oštrom kritikom društvenih običaja i porodičnihh veza 21. veka, a držaće vas u neizvesnosti do samog kraja.

Povezana vest:  Novi Kopolin film „Između svetova“ u bioskopima od 21. juna

Film NOŽ U LEĐA u domaće bioskope stiže 28. novembra u distribuciji Blitz Filma.