LeonardoDiCaprioPhotoDikaprio najbolje plaćeni holivudski glumac

 

Leonardo Dikaprio (DiCaprio) na vrhu je Forbsove (Forbes) liste holivudskih glumaca čiji su filmovi ostvarili najveću zaradu u godini na izmaku, preneo je Entertejnment vikli (Entertainment Weekly). Dikaprio je na vrhu liste – koja se sastavlja isključivo na zaradama od prodaje bioskopskih ulaznica i u koju se ne uvršćuju animirani filmovi – zahvaljujući filmovima „Zatvoreno ostrvo“ i „Početak“ koji su zaradili 1,1 milijardu dolara.

Povezana vest:  Ozbiljnom kulturnom politikom do najuspešnije države u Evropi

Na drugom mestu – zasad – je 21-godišnja Australijanka Mia Vasikovska (Wasikovska) čija je „Alisa u zemlji čuda“ zaradila milijardu dolara. Treći je Džoni Dep (Johnny Depp), njen partner u „Alisi u zemlji čuda“, ali se predviđa da će do kraja godine on preuzeti drugo mesto zahvaljujući filmu „The Tourist“ koji je skoro stigao u bioskope, dok je „Alisa“ letošnji hit.

Povezana vest:  Čening Tejtum u filmu Rona Hauarda

Robert Dauni Mlađi (Downey) je na četvrtom mestu, zahvaljujući „Ajron menu“ koji je inkasirao 807 miliona dolara a peti je Danijel Redklif (Daniel Radcliff) sa „Harijem Poterom i relikvijama smrti“ koji su doneli zaradu od 780 miliona dolara.

Šešti je Robert Patinson (Pattinson) iz „Sumrak sage“ sa 749 miliona dolara a njegova partnerka iz vampirskog serijala Kristen Stujart (Stewart) je na sedmom mestu. Forbsovu listu deset najbolje plaćenih zaokružuju Sem Vordington (Sam Worthington) sa „Borbom Titana“ (494 miliona) i Džejden Smit (Jaden Smith) i Džeki Čen (Jackie Chan) sa „Karate kidom“ (359 miliona dolara).

Povezana vest:  Hilari Svonk kreira sportsku odeću