jeff_bridgesDžef Bridžiz izbegava tipske uloge

 

Oskarovac Džef Bridžiz (Jeff Bridges) izjavio je da je karijeru gradio raznovrsnim filmskim ulogama, sa željom da izbegne tipske role koje su činile glumački opus njegovog oca Lojda (Lloyd).

-Pažljivo sam posmatrao mog oca, kao i to na koji način je gradio karijeru – rekao je Džef Bridžiz (61), ovogodišnji dobitnik Oskara za glavnu rolu u filmu „Crazy Heart“, a danas prenosi sajt Didžital spaj (Digital Spy).

Povezana vest:  Juan Makgregor i Oliver Stoun dobitnici nagrade Donostija

-Jedna od stvari koje su mu donele mnogo uspeha, ali i brojne frustracije, jeste njegov uspeh sa serijom ‘Sea Hunt’. Toliko se bio uživeo u tu ulogu da su ljudi počeli da veruju da on zaista jeste ronilac – dodao je Bridžiz.

U avanturističkoj seriji „Sea Hunt“, koja se u SAD prikazivala od 1958. do 1961, Lojd Bridžiz je igrao ronioca Majka Nelsona (Mike).

Povezana vest:  "Resident Evil: Afterlife" pokorio box-office

-Sećam se filma ‘Odbrojavanje’ u kojem sam igrao s ocem. Producent nije bio ushićen idejom da angažuje mog oca, pošto su zbog njegove uloge u filmskom serijalu ‘Ima li pilota u avionu’ svi mislili da je komičar. Mnogo je zanimljivije igrati raznovrsne uloge, to rediteljima šalje određenu poruku i prijatno iznenađuje publiku – objasnio je Džef Bridžiz u čije nove filmove spadaju „Tron: Legat“ i „Čovek zvani hrabrost“.

Povezana vest:  NIMF()MANKA na 42. FEST-u!