U programu Rime i ritam (Rhyme & Rhytm) ovogodišnjeg izdanja Sheffield Doc Fest-a u Velikoj Britaniji je i srpsko-britanska koprodukcija Faith and Branko u režiji Ketrin Hart. U pitanju je svetska premijera za ovo dokumentarno ostvarenje čiji nastanak je podržao i Filmski centar Srbije (FCS).

Ova intimna priča prati odnos između dvoje muzičara, između Fejt i Branka, tokom sedam godina. 2011. godine, Fejt putuje u Srbiju kako bi naučila da svira romsku harmoniku. Ona upoznaje romskog violinsstu Branka i, uprkos jezičkoj barijeri, njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo putem muzike. Nošeni svojom muzičkom hemijom, oni se venčavaju i duet kreće na put u inostranstvo. Koliko je Fejt slobodnog duha i privilegovana, toliko je Branko bez iskustva sa putovanjima i vezan za svoju porodicu, ali oboje veruju da da jednom drugom čine život boljim. Njihov odnos stupa u iskušenje kada shvate vlastite razlike, kao i to da je možda muzika ono jedino što njih dvoje imaju zajedničko.

Povezana vest:  POGLEDAJTE PRVI TREJLER ZA FILM "NEMOGUĆA MISIJA – OTPADNIČKA NACIJA"

Direktorka fotografija je Katrin Hart. Film su montirali Dragan von Petrović i Ljubodrag Starovlah. Za dizajn zvuka je zadužen bio Zoran Maksimović, a za kolor-korekciju Digital kraft, Aleksa Vitorović. Za dizajn postera i špice postarali su se Braća Burazeri. Produicentkinje su Snežana van Hauelelingen i Ketrin Hart. Film traje 82 minuta.

Trejler: https://vimeo.com/204006304

Povezana vest:  Sjajna glumačka podela za novi Betmen/Supermen film

PHOTO: FCS promo