Avanturistička komedija Ideš? Idem!“ o regionalnim YouTube zvezdama koje kreću na putovanje od Zagreba, kroz Srbiju i Bugarsku, sve do Istanbula, da prebole bivše ljubavi, pronađu nove i učestvuju u gejming takmičenju, stigla je na HBO GO, dok će na HBO kanalu biti emitovana 16. jula u 20.00h.

Film je okupio neka od najvećih imena regionalne YouTube scene, među kojima su i jedan od najpopularnijih YouTubera i gejmera iz Srbije Bogdan Ilić – „Baka Prase“ i Nenad Krstić – „Tony TCTN“, Kaja Kočevar – „Kaya Solo“ iz Slovenije, Vid Juračić, Veronika Rosandić, Fran Lauš i  Nika Ilčić iz Hrvatske, kao i Amel Družanović – „Meca Cazin“ iz Bosne i Hercegovine.

 U nameri da preboli raskid sa svojim dečkom Franom, Veronika odluči da ode na njihov isplanirani put u Istanbul iz inata. Njena prijateljica Kaja joj se pridruži u toj avanturi, a Kajin drug iz detinjstva, Vid, će ih voziti od Zagreba do Istanbula. Vid krade dedin stari kombi i kreće na životnu avanturu, putovanje kroz Srbiju i Bugarsku, sve do Turske, sa Kajom i Veronikom. Usput im se neočekivano pridružuju poznati srpski gejmer Baka Prase i njegov prijatelj Toni. Baka Prase ugleda šansu da dođe do Istanbula i konačno izazove svog starog virtuelnog neprijatelja, gejmera Merta Efea iz Turske, na revanš, budući da se Mert Efe već neko vreme ne pojavljuje na mreži.

Režiju potpisuje hrvatski reditelj Ljuba Zdjelarević, a scenario Nikolina Bogdanović.

 

Povezana vest:  Filmu Gijoma Galijena Cezar za najbolji film