moviePočeo rad na filmu O bubicama i herojima

 

Režiser filma „Mi nismo anđeli 3“ i kratkog filma „I pigs“ (E Pigs) Petar Pašić počeo je rad na svom novom igrano-animiranom filmu „O bubicama i herojima“. Pašić je rekao agenciji Beta da je na osnovu scenarija koji je pisao sa Dimitrijem Vojnovim i Nikolom Pejakovićem, već počeo rad na animiranom delu filma, u toku je odabir glumaca, a od februara bi trebalo da krene snimanje igranih delova „crnohumorne triler

Povezana vest:  Johnny Depp se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

melodrame“.

-Film će biti ljubavna priča, ali i priča o sudbinama ljudi koji nisu uspeli da ostvare sve što su želeli – istakao je Pašić.

U većinskom, igranom delu „O bubicama i herojima“ govoriće se o čuvaru napuštene robne kuće i njegovom novopečenom prijatelju, koji uobražava da je superjunak, a pošto pati od amnezije „jedini način da se seti prošlosti je da pravi poluanimirane filmiće gde konstruiše prošlost“.

Povezana vest:  Specijalna projekcija domaćeg filma “Prolećna pesma”

Prema Pašićevim rečima, u manjem animiranom delu muška i ženska buba pokušavaju da izađu na površinu, što utiče na radnju u igranom delu.

Pašić kaže da bi snimanje „O bubicama i herojima“ trebalo da traje do aprila, a zbog obimne postprodukcije premijeru ne treba očekivati pre decembra ili januara 2012. godine.

Producenti su najavili da će se u postprodukciji „kombinovati I sklapati 3D karakteri i minijature, viđeni samo u holivudskoj produkciji i filmovima kao što su ‘Blejd raner’ (Blade Runner), Gospodar prstenova, ‘Matriks’ (Matrix)…“

Povezana vest:  Premijera filma ''Ana Karenjina'' 23. februara u Centru ''Sava''

O bubicama i herojima radi domaći produkcioni tim „Doktor prodakšn“ (Doctor Production) i „Frajd pikčers“ (Fried Pictures), uglavnom zaslužan za 15-minutni film „I pigs“, koji je nagrađivan na „Vali film festivalu“ (Valley Film Festival) u Kaliforniji, na „Slovenačkom filmskom festivalu“, kao i u Varšavi i u Maroku.