Veličanstven početak rada bioskopa, koji nakon višemesečnog mraka konačno otvara vrata svojih sala, obeležiće veliki holivudski naslovi i dugoiščekivani blokbasteri – „NOVI MUTANTI“ Marvel studija i Diznijeva avantura „MULAN“.

MAGIJA IZ POPULARNE ANIMIRANE PRIČE „MULAN“ IZ 1998. SADA OŽIVLJENA I U DIZNIJEVOM ISTOIMENOM IGRANOM FILMU.

Filmovi čije su premijere više puta odlagane u svetu i kod nas, naći će se od početka SEPTEMBRA tamo gde im je i bilo mesto, na velikim platnima bioskopa širom Srbije. Od sledećeg četvrtka, 3. sepembra počeće sa prikazivanjem horor-triler „Novi mutanti“ (The New Mutants) reditelja i scenariste Džoša Buna (Josh Boone) inspirisan Marvel stripom iz 1982. godine o superherojima, mladim ljudima sa nadljudskim sposobnostima.
Nedelju dana kasnije, 10. septembra još jedan izvanredan naslov na platnu, dugoiščekivana Diznijeva avantura „Mulan“ (Mulan).  

„Novi mutanti“ su petoro mladih ljudi koje krase nadčovečanske sposobnosti biva zarobljeno u tajnom objektu protiv svoje volje, za njih počinju da se događaju čudne stvari. Moći koje poseduju ne mogu da kontrolišu, a svako od njih nosi teret misteriozne prošlosti. Kada shvate da su u velikoj opasnosti, natprirodno zlo koje ih progoni budi kod njih najdublje strahove i dok se bore za svoje živote, njihove mutantske sposobnosti i prijateljstvo bivaju stavljeno na test.
Jednu od glavnih likova Rejnu Sinkler tumači britanska glumica Mejzi Vilijams (Maisie Williams), poznata kao Arija Stark u popularnoj seriji „Igra prestola“, a u ostalim ulogama našli su se Anja Tejlor Džo (Anya Taylor-Joy), Blu Hant (Blu Hunt), Čarli Hiton (Charlie Heaton), Henri Zaga (Henry Zaga) i drugi.
  
Mnogi sa nestrpljenjem iščekuju najnoviju verziju čuvene priče o kineskoj legendarnoj ratnici čije ime i nosi naziv filma – „Mulan“ – koji će se od 10. septembra naći u bisokopima kod nas. Rediteljka Niki Karo oživela je priču epskih razmera o neustrašivoj mladoj dami koja zbog ljubavi prema porodici i otadžbini rizikuje sve i postaje jedna od najvećih ratnika koje je Kina ikad videla.
Putovanje od devojke sa sela do vojnika u liku muškarca, do ratnika i heroja je priča koja je jednako relevantna  kao sto je i bila kada je pre mnogo vekova napisana,“ rekla je rediteljka Karo.

Povezana vest:  ZLATNI TORANJ FILMU LEVIJATAN

Inspirisan kineskom drevnom pesmom „Balada o Mulan“, koja je pisana pre više stotina godina, a popularna i danas, film donosi publici nevrovatnu priču koja slavi bogatstvo kineske kulture i moć ženske snage. Priča koja prevazilazi granice, „Mulan“ reflektuje snagu i dubinu identiteta Kine.

Nadamo se da smo uzeli sve elemente drevne priče i obožavane Dizni animacije i kreirali nešto što je novo i uzbudljivo, poštujući esenciju ove inspirativne priče. Fokusirali smo se na to kako je neko prigrlio hrabrost, odanost i dužnost, a da istovremeno bude iskren prema sebi,“ rekao je jedan od producenata Džejson Rid i dodao „“On što izdvaja Mulan je njen duh. Ona sama je ono što me je privuklo u priči. Kada sam odgledao originalni animirani film, svidela mi se lokacija, muzika, komičnost, ali ono što me je veoma prikovalo je njen karakter.“ 

Povezana vest:  Novi trejler za film "Karate Kid"

Kako bi novu verziju „Mulan“ prilagodili novim generacijama, filmski stvaraoci su se veoma posvetili istraživanju filma, ispitujući ljude u Kini, Americi i Aziji, kinesku dijasporu s pitanjem koje teme, likove i priče u animiranom filmu oni vrednuju. Koliko im je taj animirani film značio.

„Za mene je u ovom filmu, kao i u ostalim koje sam radila bilo veoma važno da bude promišljen, da poštuje kulturu i da bude kreativan. Svi koji su radili na ovom filmu istraživali su kinesku kultura, slikarstvo, istoriji i ratnu prošlost,“ zaključila je rediteljka filma Niki Karo.

Povezana vest:  Ashley Tisdale udaje se za Christophera Frencha

Photo: Film Frame..© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.