Čuvena francuska glumica Katrin Danev i njena ćerka Kjara Mastrojani našle su se zajedno u filmu „Kler Darling“ koji je na repertoaru Moj OFF bioskopa od danas, 5. septembra.

Od danas i ostvarenje „Neobični“ (Hors normes/The Specials) sa Vensan Kaselom u glavnoj ulozi, kao i film  „Odisej“ dobitnik nagrade Cezar za najbolju muziku, sa Odri Totu u naslovnoj ulozi  

Nije prvi put da se ikona francuskog filma, glumica Katrin Danev i njena ćerka Kjara Mastrojani nađu zajedno pred filmskim kamerama („Tri srca“ iz 2014. godine) tumačeći uloge koje su im podarene i u stvarnom životu.

Rediteljka i scenaristkinja Žoli Bertuseli (Julie Bertuccelli) snimila je priču o Kler Darling, ženi koja se prvog dana leta budi mišlju da joj je to poslednji dan u životu.

Povezana vest:  Vudi Alen priželjkuje novu saradnju s Dajanom Kiton

Kler odlučuje da isprazni kuću i da tog dana proda potpuno sve, od Tifani lampe do raznih zbirki stvari koje poseduje. Svi ti predmeti prikupljeni su s ljubavlju i poseduju odjek tragičnog i blistavog života. Ovo posledje ludo ponašanje Kler podstaknuće njenu ćerku Meri da je, nakon dvadeset godina, poseti.

Francuski film „Neobični“ prikazan na poslednjoj večeri renomiranog filmskog festivala u Kanu (2019.), gde je pobrao velike simpatije publike, je još jedno ostvarenje koje se od danas može iznajmiti na platformi Online bioskopa MOJ OFF.

Reditelji Erik Toledan i Olivije Nakač, poznati po višenagrađivanom filmu  „Nedodirljivi“  iz 2011. koji je nominovan za Zlatni globus za najbolji strani film i ovaj put kroz film „NEOBIČNI“ bave se stvarnim događajima, životnim temama i pričama o socijalno ugroženim grupama.

Povezana vest:  H O R T E N (O'H O R T E N)

Godine 2015. Olivije i Erik snimili su 26-minutni TV dokumentarni film pod nazivom „We Should Make a Film About It“ u kom su detaljno opisali rad dveju francuskih organizacija koje su brinule o mladim ljudima sa autizmom, pogotovo onima iz siromašnog okruženja koje je društvo zapostavilo. Namera je bila da im pomognu da se reintegrišu u društvo.

Dvadeset godina Bruno i Malik žive u odvojenom svetu, uz autističnu decu i tinejdžere. Njihova udruženja obučavaju mlade ljude iz opasnih četvrti da se brinu o onima koji su okarakterisani kao „izuzetno kompleksni“. Posebno partnerstvo za posebne ličnosti. 

Glumac Vensan Kasel  koji igra vaspitača dece i adolescenata sa autizmomje bio je dirnut radom sa autističnom decom i odraslima:

Povezana vest:  Al Paćino kao Džo Paterno

„Provodio sam vreme sa njima. Neki od njih su prilično snažni. Jednog dana, Erik i Olivije su me odveli da me intervjuišu za list koji izdaju autistični tinejdžeri i odrasli. I to iskustvo je delovalo kao pokretač,“ rekao je Kasel u jednom od intervjua.

Osim Vensan Kasela u ostalim ulogama našli su se i Reda Kateb (Reda Kateb), Lina Kudri (Lyna Khoudri), Helen Vensan (Hélène Vincent), Aloiz Suvaž (Aloïse Sauvage) i drugi.

Četvrtak je kao i do sada dan rezervisan za BESPLATAN film, ovaj put, 10.9. za posetioce adrese mojoff.net besplatno prikazivanje španske komedije „Kiki, ljubav je brza“ reditelja Paka Leona.