TRON_1Filmski spektakl „Tron-legat“ za početak 2011. godine

 

Filmsku 2011. godinu u prestoničkim bioskopima „otvoriće“ spektakl „Tron-legat“ (Tron Legacy) Kompanije Volt Dizni, u režiji Džozefa Kosinskog, koji će premijerno biti prikazan 5. januara u bioskopu „Roda“.

Avantura rađena u 3D tehnologiji, smeštena u digitalni svet, ni nalik do sada viđenom na velikom ekranu, koji je prvog dana prikazivanja u ponoćnim projekcijama prevazišao i Kameronov “Avatar”, otvara sezonu filmskih premijera u ovoj godini.

Po sinopsisu Sem Flin, koga igra Geret Hedland, je 27- godišnji sin Kevina Flina (Džef Bridžis), koji istražujući nestanak oca, biva uvučen u isti svet opasnih programa i igrica u kome je njegov otac živeo 25 godina.

U januaru gledaoce očekuju i akcija Majkla Gondrija “Grin Hornet“ (The Green Hornet), Diznijev animirani film “Zlatokosa i razbojnik” Barona Hauarda i Netana Grena, zatim romantična drama “Ljubav i drugi stimulansi” Edvarda Zvika, komedija Rona Hauarda “Dilema” sa dobrom glumačkom ekipom u kojoj su Vins Von, Kevin Džejms, Dženifer Koneli, Vinona Rajder, Čening Tejtum i Kvin Latifa.

Povezana vest:  Potresne scene za kraj filmskog spektakla "Kralj Petar Prvi"

Od 20. januara na repertoaru domaćih bioskopa biće novi film Klinta Istvuda “Drugi život”, sa Met Dejmonom u glavnoj ulozi, o troje ljudi koji su imali, na različite načine, kontakt sa smrću.

Februar započinje flmskom adaptacijom poznate priče o medvedu koji krade korpe za piknik – „Medved Jogi”. Film je režirao Erik Brevig, a glasove pozajmljuju i glavne uloge tumače Den Ekrojd, Džastin Timberlejk, Tom Kavanah, Ana Feris, Endi Deli.

Slede romantične komedije „Bez obaveza“ Ivana Rajtmana, sa Natali Portman i Aštonom Kučerom u naslovnim ulogama, i „Dizanje“ Rodžera Mičela u kome igraju Rejčel MekAdams, Harison Ford, Dajan Kiton.

Od 17. februara publika može da pogleda mjuzikl „Burleska“ Stivena Antina, sa Šer i Kristinom Agilerom u glavnim ulogama, zatim psihološki triler španskog reditelja Haumea Kolet-Sere „Bezimeni“ sa Lijamom Nisonom u glavnoj ulozi i akciju „Brza osveta“ reditelja Džordža Tilmana Džuniora, u kojoj glavne uloge tumače Dvejn Džonson i Bili Bob Torton.

Na Festu premijeru će imati novi film Derena Aronofskog “Crni labud”. U ovoj prsihološkoj drami sa premisama horora igraju Natali Portman, Vensan Kasel, Mila Kunis, Barbara Heršei i Vinona Rajder.

Povezana vest:  Džon Malkovič u filmu italijanskog režisera

Ostvarenje Patrika Lusiera „Luda vožnja 3D“, u kome Nikolas Kejdž igra okorelog prestupnika, kome je „pakao ponudio“ poslednju šansu da se iskupi biće u bioskopima od 3. marta, a već 10. marta stiže vestern braće Koen „Čovek zvani hrabrost_.

Najnoviji film oskarovca Denija Bojla „127 sati“ u martu donosi pred beogradsku publiku istinitu priču o avanturisti i pustolovu Eronu Ralstonu, koga glumi Džejms Franko, i njegovim neverovatnim pokušajima da preživi zarobljen u kanjonskom rascepu.

„Sucker Punch 3D”, epsku akcionu fantaziju koja nas vodi u živopisnu maštu jedne devojčice, u koju beži od svoje mračne stvarnosti, režirao je Zak Šnajder, a publika će moći da je pogleda od 24. marta.

Entoni Hopkins, Kolin O’Donahju i Alis Braga igraju glavne uloge u ostvarenju Mikaela Hafstrema “Obred”, koji će na bioskopskom repertoaru biti od 14. aprila. Film, inspirisan istinitim događajima, prati skeptičnog studenta teologije Majkla Kovaka koji nevoljno pohađa školu egzorcizma u Vatikanu i tom prilikom upoznaje nesvakidašnjeg sveštenika koji ga upoznaje sa mračnom stranom njegove vere.

Povezana vest:  Sutra nagrade 43. Sofesta

U aprilu na repertoaru će biti i moderna verzija „Crvenkape” u režiji Ketrin Hardvik, filmska adaptacija kultnog italijanskog horor stripa „Dilan Dog” za koji režiju potpisuje Kevin Monro.

Predviđeno je da 15. jula bude prikazan poslednji nastavak najpopularnije filmske franšize o čarobnjaku Hariju Poteru – _Hari Poter i relikvije smrti-drugi deo_.

Za leto je najavljen film „Šrumpfovi“. Dobro poznata malena plava bića iz kultnog crtanog filma na kome su odrasle generacije, sele se u polu-animirani film kompanije „Sony Pictures_, a mesto dešavanja radnje je Njujork.

Na jesen publiku očekuje romantična komedija “Veza bez obaveza” Vila Glaka sa Džastinom Timberlejkom i Milom Kunis u naslovnim ulogama, a u novogodišnje praznike publiku će uvesti animirani film „Artur Božić 3D” koji će otkriti deci kako Deda Mraz uspe da isporuči sve poklone u samo jednoj noći.