Filmska sezona u Drive in bioskopu na Adi u Beogradu završava se u nedelju, 27. septembra projekcijom melodrame “Beležnica”, a tokom ove sedmice poslednja četiri ostvarenja su iz četiri različite dekade, saopštili su organizatori.

Naziv programa za ovu poslednju sedmicu prvog Drive in bioskopa u zemlji je “Retro filmska nedelja” i prvi naslov koji će biti prikazan je poznati triler “Pozovi M radi ubistva” legendarnog Alfreda Hičkoka iz 1954. godine.

Dama i diva Grejs Keli i Rej Miland se nalaze u glavnim ulogama, prema pozorišnoj drami Frederika Knota, autora scenarija i za film.

Grejs Keli je te godine osvojila Oskara za drugi film “The Country Girl”, a Hičkokov triler je dobitnik i pet drugih filmskih priznanja, nominovan i za BAFTA filmsku nagradu, dok je Kelijeva osvojila više odličja za tu ulogu od Udruženja filmskih kritičara.

Povezana vest:  Put vetra na Karlovim Varima

Delo je imalo i rimejk u vidu naslova “Savršeno ubistvo” (1998) gde su igrali Majkl Daglas, Gvinet Paltrou i Vigo Mortensen.

„Retro repertoar“ kao pravi filmski vremeplov će publiku povesti na putovanje kroz prošlost u četiri vremenska perioda, a to su 50-te, 60-te, 80-te godine, ali i naslov iz 21. veka.

Komedija – drama “Sladak život” (La Dolce vita) u režiji maestra Federika Felinija na repertoaru je u petak, 25. septembra od 21 čas.

Subota je rezervisana za čuvenu avanturu kao pravu revoluciju animacije spajanja crtanog i igranog filma – “Ko je smestio Zeki Rodžeru?” reditelja Roberta Zemekisa (Forest Gamp), gde je “živog” junaka tumačio na žalost nedavnoi pokojni Bob Hoskins.

Povezana vest:  Džulijana Mur glumi Saru Pejlin

Hit film 80-ih godina osvojio je tri Oskara i ukupno 21 filmsku nagradu.

Popularna melodrama “Beležnica” Nika Kasavetesa zatvara u nedelju Drive in bioskop, prema istoimenom bestseler romanu Nikolasa Sparksa (ekranizovane novele – “Dragi Džone”, “Poruka u boci”).

Ljubavna priča pripoveda odnos između siromašnog mladića i bogate mlade žene, a jedino što ih može poremetiti jeste razlika na društvenoj lestvici.

Film je ostao upamćen po ulogama Rejčel Mek Adams i posebno Rajana Gozlinga, koji je od tada postao istinska filmska zvezda na velikom ekranu u ostvarenjima – “Blade Runner 2049”, “La La Land”, “Prvi čovek na mesecu”, “Drive”, “Gangsterski odred”.

Povezana vest:  Oskarom nagrađivani film Džejmsa Kamerona „Titanik 3D“ od 5. aprila u bioskopima

Da doživljaj bude kompletan, tokom Retro nedelje u bioskopu na otvorenom biće parkiran automobil u duhu vremena – Vintage buba, pored koje će posetioci moći da se slikaju, a oni najkreativniji mogu da osvoje lepe nagrade putem društvenih mreža Kombank Dvorane.

Nakon puna tri meseca bioskopskog sjaja pod otvorenim nebom, prvi Drive in bioskop na Adi u nedelju završava svoj program, dok je početak naredne sezone planiran na proleće 2021. godine.