TRON- LEGAT_ 2Novi pomak tehnologije u filmu „Tron – legat“

 

Američki film „Tron – legat“ (Tron Legacy), koji će sutra premijerno videti i beogradska publika, predstavlja novi pomak u istoriji kinematografije, kao prvo ostvarenje u kojem jedan glumac – Džef Bridžis, uz pomoć kompjuterske tehnologije, glumi naspram mlađe verzije sebe.

Nastavak epske i naučno-fantastične avanture smeštene i u digitalni i u stvarni svet, u produkciji studija „Volt Dizni pikčers“, izazvao je takvo interesovanje u američkim bioskopima da je već prvog dana prikazivanja na ponoćnim projekcijama u 2.000 sala zaradio 3,6 miliona dolara.

Time je oboren rekord prošlogodišnjeg planetarnog hita – trodimenzionalnog „Avatara“ (koji je na istom startu imao 3,5 miliona dolara).

Povezana vest:  Robert Duval u filmu nezavisne produkcije

„Tron – legat“ biće premijerno prikazan 5. januara u bioskopu „Roda“, a od 6. januara biće na redovnom repertoaru u tom bioskopu, kao i u „Takvudu“, „Steru“, Domu sindikata u Beogradu i u renoviranoj „Areni“ u Novom Sadu, najavio je srpski distributer „Taramaunt“.

Reditelj je Džozef Kosinski, glavni lik igra, kao i u prvom „Tronu“, Džef Bridžis, a u glumačkoj ekipi su Geret Hedland, Olivija Vajld, Majkl Šin i mnogi drugi.

Prema najavama, „Tron – legat“ donosi vrhunsku tehnologiju („Dizni Digital 3D“), efekte i scenografiju koje prevazilaze i najluđe maštarije, a sve to uz muziku Gremijem nagrađenog elektro dua „Daft Punk“.

Priča o ocu, sinu i potrazi odigrava se kako u „Rešetki“ (digitalnom svetu) tako i u stvarnom svetu.

Povezana vest:  Sutra premijera filma "Mačak u čizmama"

Mladog buntovnika Sema Flina (Hedland) muči misteriozni nestanak oca, Kevina Flina (Bridžis), čoveka koji je važio za vodećeg tehničkog vizionara.

Kada Sem krene da istražuje čudni signal poslat iz stare Flinove igraonice, signal koji je mogao da dođe samo od njegovog oca, biće uvučen u digitalni svet u kome je Kevin bio zarobljen 20 godina.

Uz pomoć neustrašive ratnice Kuore (Vajld) otac i sin će se upustiti u putovanje života i smrti kroz vizuelno očaravajući digitalni svet.

Dobitnik Oskara i Zlatnog globusa Bridžis reprizira ulogu Kevina Flina, genijalnog tvorca video igrica i igra naspram mlađe verzije sebe kao – Klu.

Povezana vest:  Film LOCKOUT koji je u potpunosti snimljen u Beogradu premijerno 23. aprila u Sava centru

Originalni „Tron“ takođe je bio vrhunsko dostignuće tehnologije za ono vreme, a „Tron – legat“, tvrde producenti, predstavlja novu eru snimanja, kao prvi 3D film koji integriše potpuno digitalizovanu glavu i telo na već postojećeg glumca kako bi se stvorila mlađa verzija njegovog lika.

Pored toga, ovo je prvi film koji u velikoj meri koristi samosvetleće kostime, odela od elektroluminescentnih lampi koje su napravljene od fleksibilnog polimerskog filma.

Film je snimljen u 3D-u, ali da bi publika dobila potpuni doživljaj „Rešetke“, početne scene u stvarnom svetu snimljene su u 2D-u, a kada Sem uđe u „Rešetku“ prebacuje se u 3D.