Vodeći bioskopski lanac u regionu Cineplexx nastavlja sa višemilionskim investicijama u srpsko tržište i uskoro otvara najveći i najsavremeniji bioskop, sa do sada neviđenom tehnologijom u Srbiji, najavio je danas rukovodeći partner kompanije Kristof Papusek u intervjuu za Tanjug.

Novi bioskop Cineplexx Galerija Belgrade, u sklopu projekta Belgrade Waterfront gledaocima će ponuditi najveće platno u multipleks bioskopu u regionu, ukupne površine 336 m2 i dužine 24m, što je skoro dva puta veće od teniskog terena, kao i IMAX® tehnologiju, koja bioskopsko iskustvo podiže na najviši mogući nivo na svetu.

 IMAX® predstavlja potpuno jedinstven sistem, koji se sastoji od niza novih tehnologija, počev od IMAX® kamere, filmskog formata, specijalnog projektora i na kraju same bioskopske sale. Džinovsko platno i svi elementi IMAX® tehnologije će postaviti nove standarde gledanja filmova kod nas, jer je ova tehnologija sinonim za kristalno čistu sliku, laserski precizan zvuk i poseban raspored sedišta u sali, koja je izgrađena prema specijalnim kriterijumima tako da je svako mesto najbolje.

Povezana vest:  Sve spremno za početak kraja "Sumrak sage"

Najveći bioskop u Srbiji će zauzimati površinu od preko 4.000 m2 sa ukupno 9 sala i više od 1.700 sedišta. U tri sale biće zastupljena ATMOS tehnologija i Real D Ultimate platno, a u ostalim JBL Sound Performance zvuk. Cineplexx Galerija Belgrade će ponuditi i izuzetnu udobnost u vidu specijalnih sedišta – elektronska sedišta (VIP deluxe), sofe, lovebox i ljubavna sedišta. Po prvi put u Srbiji, u ovom bioskopu će biti postavljeni i automati za kupovinu ulaznica.

Povezana vest:  Lindzi Lohan provela samo par sati u zatvoru

G. Papusek je izjavio: ,,Uprkos trenutnim velikim gubicima uzrokovanim pandemijom, ograničenim poslovanjem sa umanjenim kapacitetima u salama i odsustvom velikih naslova u narednim mesecima, odlučili smo da nastavimo sa investiranjem. Srpska publika voli film i sa velikim uzbuđenjem ide u bioskope. Doživljaj koji bioskopi pružaju u velikoj meri se razlikuje od kućnog okruženja koje nude video platforme. Naš zadatak je da obezbedimo što bolje uslove za takvo iskustvo u modernim i dobro opremljenim bioskopima, bez obzira da li su ostvarenja nastala u lokalnoj-srpskoj i regionalnoj produkciji ili su nastala u različitim svetskim kinematografskim centrima.“

Povezana vest:  Film „Ovuda će proći put“ Nine Ognjanović dobitnik nagrade studentskog žirija na ekskluzivnom festivalu u Italiji

,,U trenutnim okolnostima potrebno je slati pozitivne signale privredi i građanima kako bi se nastavio svakodnevni život koji podrazumeva i uživanje u bioskopskim projekcijama i drugim kulturnim sadržajima, uz poštovanje svih propisanih mera,“ dodao je.