Evolušn Pikčers /Evolution Pictures/ je započeo u Srbiji snimanje trilera THE LEDGE, filma kome je u središtu priče osvajanje planinskih vrhova.
Ovu akcionu priču, sa glavnim ženskim likom, režirao je Hauard Džej Ford (Never Let Go, The Dead, The Dead: India), a uloge su pripale primamljivoj mladoj ekipi koju čine Britani Ešvort (Crucifixion, Hostile, Accident Man), Ben Lam (Divergent, Now You See Me 2), Luis Bojer, Nejtan Velš, Dejvid Vejman i Anais Parelo (Offensive, I-Art).

O FILMU: Keli (Britani Ešvort) budi vrisak prijateljice Sofi (Anais Parelo) koju je ostavila sa grupom muškaraca koje su tek upoznale. Grabi svoju GoPro kameru da bi bolje videla u mraku, trči prema vapaju svoje prijateljice i stiže u trenutku kada njeno beživotno telo bacaju sa litice. Prestravljena, okreće se i trči kroz kamp hvatajući sve što može od penjačke opreme. Očajnički započinje slobodno penjanje od podnožja planine, dok se muškarci približavaju. Kako se dani pretvaraju u ledene noći, ona postaje i mentalno i fizički iscrpljena. Da bi preživela ubilački čopor, mora da kopa duboko, da učini sve što može da se spasi i popne se.

Povezana vest:  Oženio se Vins Von

Producenti su Kejt Hofman i Fred Hedman iz Evolušn Pikčersa i Miloš Đukelić iz Red Prodakšna/Red Production iz Beograda, a prava prikazivanja širom sveta ima kompanija DŽI EF EM Film Sejls/GFM Film Sales. Saban je nedavno stekao prava za prikazivanje u Severnoj Americi. Međunarodna prava licencirana su za sledeće distributere: AB (Francuska), Peppermint (Nemačka), YouPlanet (Španija), WW Entertainment (Beneluks), Outsider (Portugal), Karantanija Cinemas (zemlje bivše Jugoslavije), Vendetta Films (Australija I Novi Zeland) , ECS (Bliski Istok), Noori Pictures (Koreja i Vijetnam), Morejoy (Kina), Soundspace (Indija) i Caichang (Tajvan).

Uz pomoć Red Prodakšna, kompanija Evolušn Pikčers je uspela u Srbiji da stvori epidemiološki bezbedne uslove kako bi započelo snimanje ove ženske verzije filma ALPINISTA / Cliffhanger.
Glumci i ekipa su pod svakodnevnim nadzorom u skladu sa srpskim propisima. Fred Hedman iz Evolušn Pikčersa je rekao da je THE LEDGE upravo ona vrsta filma za koju je Evolušn i napravljen. Sjajan tekst sa dinamičnim režiserom sposobnim da stvori nešto jedinstveno i komercijalno, sa uzbudljivom mladom glumačkom ekipom koja tek otkriva svoje talente. COVID je bio ogromna prepreka koju je trebalo prevazići, ali uz pomoć i podršku Šejle Frejzer Milne iz Paterson Džejmsa/Paterson James, Miloša Đukelića iz Red Prodakšna i Fila Hanta iz Hedžera/Headgear, sada snimamo.

Povezana vest:  Evo čega se najviše plaši Robert Patinson

Komentarišući sa seta, reditelj Hauard Ford je dodao „Potpuno sam oduševljen što sam na čelu tako uzbudljivog i ambicioznog filma. Svaka planina je izazov, ali uz ogromnu pomoć Miloša i njegovog neverovatnog tima u Srbiji i sjajnu podršku DŽI EF EM FILM Sejlsa i Evolušn Pikčersa, ovaj timski rad će uroditi plodom!“

Producent Miloš Đukelić je rekao:  „Priča filma THE LEDGE je zanimljivo poređenje s naporima koji su potrebni za snimanje filma ovih razmera usred pandemije! Kada sam upoznao Freda i Hauarda, impresionirali su me profesionalni pristup i iskrena strast prema ovom delu. Lako sam doneo odluku da se pridružim filmu kao producent. To je poput vožnje rolerkosterom pune adrenalina. Red Prodakšn ima veliko iskustvo u snimanju filmova u Srbiji, a takođe radi i sa producentima i na taj način koristi finansijske prednosti rada u našoj zemlji. Svi mi živimo na litici ovih dana i jedino rešenje je uspon!“

Povezana vest:  Studio Soni snima film o emotikonima

Evolušn Pikčers je produkcijska kuća orjentisana prema žanrovskim filmovima, a na čelu je Fred Hedman. Fokus kompanije je na naslovima čiji su budžeti od 1 do 4 miliona dolara, a snimaju trilere, filmove o borilačkim veštinama i horore sa snažnim komercijalnim pričama. Među trenutnim naslovima na listi Evolušn Pikčersa nalaze se: kriminalistički triler INFIDEL, u kome igraju Aleksender Dreimon i Maite Peroni; ženski akcioni triler THE LEDGE koji se trenutno snima u Srbiji; i akcioni triler o borilačkim veštinama ART OF EIGHT LIMBS – prvi od četiri filma u saradnji sa Makintoš Filmsom/ McIntosh Films.

Copyright © Evolution Pictures
Photo credit: Marc Windon