Dečiji svet traganja i saznanja nikada ne prestaje, a filmska umetnost jedna je od grana koja podstiče i razvija interesovanje najmlađih i sa kvaliteno izdvojenim ostvarenjima utiče na njega i oblikuje ga.

Pod sloganom FILMSKI SVET MAŠTE od 16. do 20. decembra, u bioskopima i Online „dvorani“ MOJ OFF održaće se tradicionalni dečiji filmski festival poznat već 16. godinu za redom kao KIDS FEST. 

I ove godine raznovrstan filmski sadržaj biće utkan u program najpoznatijeg domaćeg dečijeg festivala KIDS FEST, a film koji svečano otvara ovogodišnju dečiju filmsku smotru je francuska sinhronizovana animacija „Jakari i veličanstveno pero“.

Povezana vest:  Premijera filma "Uhvati ritam 4: Revolucija" 20. septembra

Zasnovan na francusko-belgijskom stripu, Jakari je u tom vidu i nastao davne 1969. U svojoj dugoj vožnji stigao je do bioskopskog hita, a neko vreme postojao je u vidu popularne dečije televizijske serije Rediteljski dvojac Tobi Genkel i Igzavije Đakometi dodali su nove elemente i animiranu avanturu „Jakari i veličanstveno pero“, sa istaknutom hrabrošću crtanog dečaka, učinili još uzbudljivijom.

Jakari, najmlađi pripadnik Sijuksi indijanskog naroda sam kreće u potragu za Malim Gromom, ponijem za koga kažu da je neukrotiv. Na tom putovanju, na kom se po prvi put u životu nalazi potpuno sam, posećuje ga Veliki orao, totemska životinja koja mu daruje veličanstveno pero, kao i neverovatnu veštinu – da razgovara sa životinjama. Putujući daleko od kuće i zadirući duboko na teritoriju strašnih lovaca, Jakari i Mali Grom započinju veliku avanturu. Ovo putovanje kroz zadivljujuće pejzaže, stvoriće neraskidivo prijateljstvo između Sijuki dečaka i ponija koji trči poput vetra.

KIDS FEST je dečiji, umetnički festival filma, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na ovim prostorima. Filmski program čine ostvarenja sa svetskih festivala, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, dokumentarni filmovi o prirodi, kao i animirani 3D filmovi velikih svetskih studija.

Povezana vest:  Penelope Kruz se raduje novoj saradnji sa Vudijem Alenom

Više informacija o programu biće naknadno objavljene na sajtu www.kids-fest.com.