Bez mnogo osmeha na licu i sa pregršt duhovitih scena komičara Bastera Kitona, kao jednog od simbola ere nemog filma koji se i u savremenom svetu voli i razume, moći ćemo da gledamo na sad već poznatom Online „platnu“ MOJ OFF.

Kolekcija restauriranih filmova jednog od najpoznatijeg komičara prošlog veka nedavno je  prikazana u okviru poslednje nedelje 26. Festivala autorskog filma (FAF), dok će se od subote, 16. januara vredna kolekcija naći na adresi mojoff.net.

Online „karte“ za pet predstojećih naslova – „Baster kao sportista“ (College), „Parobrod Bili Mlađi“ (Steamboat Bill JR.), „Tri epohe“ (Three Ages), „Glupan“ (The Saphead),„General“ (The General) mogu se „nabaviti“ na platformi bioskopa, a kratako crno-belo ostvarenje „Ukraden nakit“ (The Stolen Jools) u kojem Baster Kiton glumi sa čuvenim „debelim“ i „mršavim“ – Olijom i Stanlijom, prikazivaće se potpuno BESPLATNO za posetioce platforme.

Povezana vest:  Džejms Kameron poklonio podmornicu naučnicima

Ukradeni nakit okupio je te 1931. istaknuta glumačka imena kao malo koji igrani film do tada.

Policijski detektivi iz Los Anđelesa istražuju krađu nakita glumice Norme Širer, koji je nestao na godišnjem balu. Tome predstoji intervjuisanje desetine holivudskih zvezda.

Inovator kako ispred kamere tako i iza nje, tokom dvadesetih i triesetih godina prošlog veka Baster Kiton napisao je, režirao i producirao mnoge svoje filmove.

Povezana vest:  U Leskovcu počelo snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“ u režiji Petra Ristovskog

Rođen 1895. Basteru je još kao detetu bilo namenjeno da postane deo pozorišne umetnosti, jer kao sin čiji su roditelj samostalno vodili pozorište sa vodvilj komadima, od malih nogu je bio okrenut komediji i igri. Legenda kaže da mu je nadimak „Baster“ dao porordični prijatelj, iluzionista svetskog glasa Hari Hudini, a njegovi filmovi svakao će ostati poznati po vratolomijama i akcionim scenama.

Povezana vest:  Pogledajte prvi insert iz filma "Burleska" u kome glavnu ulogu igra Kristina Agilera

Sinopsis filma „Baster kao sportista“

Ronaldovo (Baster Kiton) oproštajno obraćanje u srednjoj školi u kom hvali knjige i osuđuje sport. Njegova devojka Meri osuđuje njegov stav. On se plaši se da će je izgubiti zbog suparnika Džefa i odlučuje da ode na koledž i više pažnje posveti sportu.