Film „Dara iz Jasenovca“, koji se od petka prikazuje u američkim bioskopima, u vikendu za nama ostvario je veliki uspeh.

Naime, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića je tokom prvog vikenda prikazivanja zabeležilo NAJVEĆU PROSEČNU ZARADU U ODNOSU NA BROJ BIOSKOPA U KOJIMA SE FILM PRIKAZUJE. Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 DOLARA PO BIOSKOPU u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.
Tako je na primer, u proteklom vikendu za film MALE STVARI iznosila 952 dolara ili KRUDS: NOVO DOBA – 910 dolara. Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima SUPERNOVA sa Kolin Firtom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.
Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film „Dara iz Jasenovca“ je veoma zanimljiva, pa je recimo 54% ispod 35 godina starosti – od ukupnog broja gledalaca, što govori u prilog tome da film menja sliku i percepciju kod mladih o jednom od najozloglašenijih logora i potvrđuje njegov edukativni karakter. Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91% gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Film je ostvario takođe izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta Rotten Tomatoes dok je ocena publike neverovatnih 88% pozitivnih ocena.

Povezana vest:  Depardje kritikovao Kanski festival, Oskare i Olanda

Film se po zaradi nalazi na 18. mestu američke Box office liste gledanosti.

„Dara iz Jasenovca“ se trenutno prikazuje u brojnim gradovima širom Amerike među kojima i u: Čikagu, Finiksu, Milvokiju, Majamiju, Atlanti, Dalasu, Denveru, Hjustonu.