Dramski umetnici Predrag Miki Manojlović, Radivoje Raša Bukvić i Nada Šargin danas su u Nišu predstavili novi domaći film „Trag divljači“ u režiji Nenada Pavlovića, gde igraju glavne uloge, a čije će snimanje početi 1. marta.

Susret sa medijima odigrao se u Gradskoj kući u Nišu, za budući filmski projekat čiji je scenario samog reditelja nastao prema proznim delima njegovog oca, čuvenog reditelja i književnika Živojina Žike Pavlovića.

„Lako je i teško govoriti o nečemu što još uvek ne postoji.

Kakav je moj lik ili kakav će on biti, ja to mogu samo da naslutim, ali ne mogu sa sigurnošću da kažem, jer film je jedan živ proces koji je nepredvidljiv“, istakao je na početku Manojlović.

„Ne znam dokle će nas odvesti ovaj izvrsni scenario sa ovako darovitim svetom sa kojim mi je zadovoljstvo da sarađujem“, bio je nadahnut glumac, jedan od vodećih u ovom projektu.

Manojlović je dodao da scenario prema delima reditelja Pavlovića obećava veoma dubok i složen film, jer govori o više tema u isto vreme, a sama radnja počinje od maja 1945. godine.

„Moj lik je specifičan karakter, jer ima više problema i mnogo talenata, tako da je moja uloga ovde višestruka“, nagovestio je.

Povezana vest:  Tom Felton u filmu od natprirodnim pojavama

U pitanju je prvoborac, nekada aktivan u ratu, koji nastavlja dalje na veoma visokom položaju Državne bezbednosti.

„Sam film nudi socijalni, politički, društveni i intimni nivo, zapravo jednu intimnu porodičnu dramu, čiji je svedok novinar, koga tumači moj kolega Raša Bukvić, a njega ne zanimaju male vesti, već on ima ambiciozne planove“, kaže Manojlović.

Bukvić, koji ima veoma uspešnu karijeru u Francuskoj, domaćoj publici malih ekrana u poslednje vreme je najpopularniji po krimi seriji „Besa“ ili sitkomu „Slučaj porodice Bošković“. Ovde, međutim, ima sasvim drugačiju ulogu od pomenutih naslova.

Bukvić se složio sa Manojlovićem da je njegov lik u ovom ostvarenju ambiciozni istraživački novinar, koji radi isključivo velike i važne teme, a ne neke priče pune senzacija.

„Da bi se napravio dobar film, preduslov je pre svega dobar scenario koji se oslanja na neke moguće ili stvarne događaje. Naš reditelj je uz veliki napor i jako puno vremena uspeo da od tri priče Živojina Pavlovića napravi jednu kompletnu priču, koju mi glumci moramo da odigramo i odbranimo“, objasnio je Bukvić.

„Trag divljači“ nudi veliku filmsku priču, a kako navodi junak „Bese“, cilj cele ekipe i glumačkog ansambla je da snime ostvarenje dosledno vremenu u kome se radnja događa – 1970-te godine.

Povezana vest:  Pol Šrejder snima triler

„Mislim da je to jedan veliki izazov za našeg producenta Miloša Avramovića – da u slici i događajima budemo dosledni, što nas glumce naročito raduje, daje nam veoma redak prostor za igru, sa kostimima iz tog perioda, i u ambijentu koji smo zaboravili.

Znam da je film borba u 12 rundi, a čini mi se da je ovo sedma runda, jer reditelj ovaj film sprema već poslednjih sedam godina“, zaključio je Bukvić.

Filmsku ćerku Mikija Manojlovića igra Nada Šargin, koja je podsetila da se poznaje sa rediteljem već 15 godina, od kada su radili zajedno kratki film „Sektor“ sa Srđanom Žikom Todorovićem, koji je gledalo mnogo mladih ljudi, čak je postao kultni film na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je glumica i diplomirala.

„Snimanje filma “Trag divljači“ odlagali smo sedam puta u poslednje četiri godine, koje se nije desilo najviše zbog neophodnih sredstava“, otkrila je glumica.

„Moj lik je jako intrigantan, veoma zahvalan za tumačenje, a ta epoha je jako zanimljiva i do sada nisam imala prilike da je radim““, kaže ona.

Povezana vest:  40 000 posetilaca na početku Cinema City festivala

Šargin kaže da je junakinja koju tumači jaka, fatalna, svoja, na neki način i veoma bezobrazna i može se reći da ima gene žestokih muškaraca u sebi.

Šargin je predstojeću ulogu uporedila sa svojom rolom u seriji „Vreme zla“ prema romanu Dobrice Ćosića, čije je snimanje nedavno završeno.

U toj seriji takođe jedna žena stoji u svojoj porodici između brata, muža, oca, sina, koji svi počinju da se dele po ideologiji i strastima pred Drugi svetski rat.

„Tako i ova moja junakinja u filmu, kao i u „Vremenu zla“, uzima stvari i život u svoje ruke i na jedan čvrst način počinje da ga živi, što mi se veoma dopalo.

Vrlo je hrabra, stamena, a osim intrigantnosti, ima neku tajnu i hladnoću, i zato ću je sa zadovoljstvom igrati“, zaključila je priču o svom liku Šargin.

Snimanje filma će trajati šest nedelja na lokacijama po Srbiji. Osim Niša, u planu su i Zaječar, Knjaževac, kao i Beograd.

Ostvarenje „Trag divljači“ se realizuje u koprodukciji kuće „Režim“, kompanije Telekom Srbija i Filmskog centra Srbije, a od glumaca igraće i Uliks Fehmiu, Srđan Žika Todorović, Milena Pavlović, i drugi.