Cineplexx, najveći bioskopski lanac u Srbiji i regionu, danas je najavio da će posetioci Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa uskoro moći da uživaju u najboljem filmskom doživljaju na svetu, jer se 25. marta otvara IMAX® sala uz film ,,Godzila protiv Konga” 3D. Sala će biti opremljena IMAX® laserskom tehnologijom, koja sadrži laserski projektor nove generacije i posebno izrađen zvučni sistem. IMAX sala će imati i najveće platno od svih multipleks bioskopa u regionu, ukupne površine 336 m2 i dužine 24m, što je skoro dva puta veće od teniskog terena.

Sa IMAX laserom, posetioci najvećeg i najsavremenijeg Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa će iskusiti
nove standarde gledanja filmova kod nas, jer je zahvaljujući posebno dizajniranoj sali, rasporedu sedenja i
džinovskom platnu vidno polje u potpunosti ispunjeno samim filmom tako da gledalac stiče utisak da je
deo priče koju gleda.

Povezana vest:  21. Festival autorskog filma počinje sutra

Gledanje najvećih holivudskih blokbastera u najboljoj ikada tehnologiji na svetu od sada će biti moguće i
kod nas. IMAX tehnologiju koristi veliki broj filmskih stvaralaca, jer ona doprinosi iskustvu gledanja filma
„baš kako je reditelj zamislio“. Nastavak franšize „Paklene ulice“, najnoviji film o tajnom agentu Džejmsu
Bondu i drugi deo kultnog „Top Guna“ su samo početak liste filmova koji će biti dostupni za gledanje u
IMAX sali.

IMAX laserska tehnologija je sinonim za:

• Kristalno čiste slike: Visoka rezolucija, oštre, svetle slike dubljeg kontrasta, kao i najširi spektar boja koje su dostupne filmskim stvaraocima, pružiće posetiocima najživopisnije prikaze u filmovima.

• Precizni zvuk nove generacije: Patentirani zvučnici daju zapanjujuću jasnoću i dubinu uz savršeno podešen zvuk koji se ravnomerno širi kroz celu salu. Vrhunski zvučni doživljaj filma je rezultat čak 12 zvučnih kanala, sa dodatnim kanalima sa strane i na plafonu.

Povezana vest:  Angry Birds Film 2 premijerno u Beogradu 17. avgusta!

• IMAX stvoren da se uživiš: Posebno dizajnirana sala sa stadionskim rasporedom sedišta, kako bi omogućila idealan ugao gledanja sa svakog mesta, kao i specijalno platno za najjasnije slike.

„Sa otvaranjem prve i jedine IMAX sale u Srbiji, Cineplexx još jednom potvrđuje nameru da bude lider u inovacijama sa pružanjem najnovijih tehnologija domaćoj bioskopskoj publici, prateći svetske standarde u prikazivanju filmova na velikom platnu. Odlučnost i rešenost na putu razvoja i investiranja u Srbiji nije pokolebala ni trenutna najveća kriza kroz koju filmska industrija prolazi“ izjavio je Kristof Papusek, rukovodeći partner kompanije Cineplexx International.

Nakon otvaranja IMAX sale sa filmom ,,Godzila protiv Konga” u 3D verziji, u periodu od 7. do 16. maja u ovoj i još jednoj sali Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa biće održan 49. FEST pod sloganom „Povratak u budućnost“.

Povezana vest:  Film „Neki drugi lik“ zatvara festival dokumentarnog filma DOK #5

Projekcije u Cineplexx bioskopima se organizuju uz poštovanje svih preventivnih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, a koje se odnose na smanjenje rizika nastanka i prenošenja virusa COVID-19.

Cineplexx je austrijska bioskopska grupacija sa preko pet decenije iskustva u ovoj oblasti. Cineplexx mrežu danas čini 60 bioskopa u čak 12 zemalja: Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj, Rumuniji i Italiji, sa više od 400 bioskopskih dvorana i preko 70.000 mesta. Sa oko 1.700 zaposlenih i godišnjim prihodom od preko 150 miliona evra u 2019.godini, bioskopi Cineplexx su tokom te godine ugostili 13 miliona gledalaca.