Guliverova putovanja.Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima

 

Film „The King’s Speech“, koji je danas dobio 14 nominacija za nagrade Britanske filmske akademije, drugu nedelju zaredom je najgledaniji film u britanskim bioskopima, preneo je danas sajt Didžital spaj (Digital Spy). Glumac Kolin Fert (Colin Firth) je za ulogu kralja Džordža Šestog (George) u toj drami nagrađen Zlatnim globusom.

Povezana vest:  Hju Džekmen na dodeli Toni nagrada

Na drugom mestu liste najgledanijih je akcioni triler „The Green Hornet“ u kojem Set Rogen (Seth) tumači naslovnu ulogu, dok je na trećoj poziciji film Denija Bojla (Danny Boyle) „127 Hours“. Film „Guliverova putovanja“ sa Džekom Blekom (Jack Black) u glavnoj ulozi zauzeo je četvrto mesto, peta je komedija „Upoznajte male Fokerove“ sa Benom Stilerom (Stiller) i Robertom de Nirom a šesto mesto pripalo je komediji „Love and Other Drugs“.

Povezana vest:  "Komunistički raj" Miloša Stojanovića od 22. decembra u srpskim bioskopima

Film Pola Hagisa (Paul Haggis) „The Next Three Days“ sa Raselom Krouom (Rušell Crowe) zauzeo je sedmo mesto, film „Hari Poter i relikvije smrti“ je na osmoj poziciji a na devetoj su „Letopisi Narnije: Putovanje Namernika zore“. Naučnofantastični film „Tron: Legat“ je na 10. mestu.