Montevideo-Bog-te-video_plakatMontevideo dvostruko gledaniji od Šišanja

 

Rediteljski prvenac glumca Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video“ stigao je do dvostruko većeg broja posetilaca od drugog po gledanosti filma u srpskim bioskopima „Šišanja“, pokazuju podaci distributerske kuće „Tak“.

Drama o neonacističkim navijačima u Srbiji Stevana Filipovića „Šišanje“ u 15. nedelji boravka u bioskopima privukla je 75.156 gledalaca, ali je „Montevideo“ ušavši u četvrtu nedelju prikazivanja stigao do, za trenutne domaće uslove, izuzetno visokog broja od 158.041 posetilaca.

Povezana vest:  Robert de Niro u novoj bokserskoj drami

Za razliku od ostalih filmova koji idu samo u bioskopima, Bjelogrlićeva priča o odlasku reprezentacije Jugoslavije na prvo Svetsko prvenstvo u Urugvaju 1930. godine, prikazuje se i u sportskim dvoranama po unutrašnjosti.

„Montevideo“ je samo preko vikenda imao 28.266 gledalaca, a drugoplasirana holivudska komedija „Guliverova putovanja“ 3.410. Treći po ukupnoj gledanosti u Srbiji je svetski hit „Hari Poter i relikvije smrti“ (Harry Potter and the Deathly Hallows) koji ima 54.289 bioskopske posete.

Povezana vest:  BAFTA za najbolji film za 12 godina ropstva