U subotu, 15. maja 2021. u 18 časova na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, a u sklopu manisfestacije Dani knjige Filmskog centra Srbije, biće održana promocija knjige Slobodana Šijana „Pisci u bioskopu“.

Dani knjige Filmskog centra Srbije je manifestacija na kojoj će biti predstavljena najnovija izdanja ove institucije iz oblasti filma i filmske umetnosti i održava se od 14. do 20. maja 2021. godine na Trgu Nikole Pašića. Publika će imati priliku da, tokom trajanja manifestacije, kupi knjige po promotivnim cenama, i to u periodu od 10 do 20 časova.

Povezana vest:  Pirate Bay se vraća u februaru?

Antologija „Pisci u bioskopu: Književna istorija naših filmskih doživljaja“, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika, nova je knjiga našeg istaknutog filmskog stvaraoca Slobodana Šijana. Knjiga donosi izbor tekstova u kojima naši i regionalni pisci, neretko iz veoma lične perspektive, pišu o fenomenu filma. U knjizi se nalaze tekstovi Ive Andrića, Branislava Nušića, Stanislava Vinavera, Rastka Petrovića, Boška Tokina, Miloša Crnjanskog, Bogdana Tirnanića, Aleksandra Petrovića, Danila Kiša, Dubravke Ugrešić i drugih. Na gotovo 500 stranica, antologija „Pisci u bioskopu“ sadrži pripovetke, odlomake iz romana, dnevničkih ili memoarskih zapisa, novinske članke i druge tekstove u kome pisci, novinari i filmski stvaraoci, iz različitih uglova, daju svoje viđenje sedme umetnosti od njenih početaka pa sve do danas.

Povezana vest:  Meril Strip kao Margaret Tačer

PHOTO: Đorđe Bajić