julianne_mooreDžulijani Mur nagrada Hejsti puding

 

Holivudska glumica Džulijana Mur (Julianne Moore) ovogodišnja je dobitnica nagrade Hejsti puding (Hasty Pudding) za ženu godine, koju dodeljuju studenti dramske umetnosti američkog Univerziteta Harvard. Glumica je, prema mišljenju organizatora dodele, „iznedrila izuzetne uloge kako u bioskopskim hitovima tako i u nezavisnim filmovima“, preneo je danas Bi-Bi-Si njuz (BBC News). Uručenje nagrade zakazano je za 27. januar u Bostonu.

Povezana vest:  "Horor veče" u Kombank dvorani uz film „To: drugo poglavlje“

Džulijana Mur (50) se nije posvetila samo filmu, već je igrala i u brodvejskim produkcijama i napisala je seriju knjiga za decu, dodaje se u saopštenju organizatora. U nove glumičine uloge spada ona u filmu o lezbijskoj porodici „The Kids Are All Right“ za koju je u utorak nominovana za nagradu Britanske filmske akademije.

Džulijana Mur je četiri puta bila nominovana za Oskara – za glavnu ulogu u filmovima „Daleko od raja“ i „Kraj ljubavne priče“ i za epizode u filmovima „Sati“ i „Noći bugija“. Ime dobitnika nagrade Hejsti puding za muškarca godine biće saopšteno naknadno.

Povezana vest:  Džoni Dep dobio podršku fanova na koncertu u Stokholmu