Leto pred nama upotpuniće nova Diznijeva avantura koja dolazi pravo iz tropskih šuma Amazonije, u pitanju je film „Avantura u džungli“ (Jungle Cruise) koji će u naše bioskope stići krajem jula.
Film je inspirisan poznatim tematskim parkom iz Diznilenda „Avantura u džungli“ koji podrazumeva uzbudljivu avanturu krstarenja divljim rekama i borbu sa egzotičnim zverima. Kapetanu malog broda Frenku Volfu (Dwayne Johnson) ulazi u život i remeti mir  istraživačica Lili Hafton (Emily Blunt). Lili dolazi iz Londona i nagovara Frenka da krenu divljim i nepredvidivim Amazonom u potragu za magičnim drvetom koje može isceliti sve, ali i okrenuti se protiv dobra ukoliko padne u ruke pogrešnih ljudi.

Glavne uloge u filmu dodeljene su holivudskim glumcima Emily Blunt i Dwaynu Johnsonu poznatom po nadimku The Rock koji su upamćeni po svojim ulogama u filmovima za decu. 
Među Dwaynovim ulogama u dečijim filmove izdvajamo i „Kralj škorpiona“, „Zubić vilu“, „Džumadži“, kao i Diznijevo ostvarenje „Moana“ u kom je na autentičan način dočarao lik Mauia zahvaljujući svom polinežanskom poreklu. Takođe, učestvovao je u poznatom blokbesteru „Brzi i besni“.
Emily Blunt je najpoznatija po svojoj ulozi u filmu „Đavo nosi Pradu“. Ona je 2018. godine  filmom „Povratak Meri Popins“, koji je u trci za Oskara bio nominovan za Nagradu za najbolju pesmu, najbolji produkcijski dizajn i najbolji dizajn kostima, napravila svojevrsni nastavak kultnog filma o „Meri Popins“ iz 1964. godine.
Ostale uloge tumače i Edgar Ramirez, Jack Whitehall i Jesse Plemons. Reditelj filma je  ŠpanacJaume Collet-Serra poznat po horor filmu „Siroče“ (The Orphan) kao i akcijama „Bezimeni“ (Unknown) i „Opasnost iz dubine“ (The Shallows) .

Photo by Frank Masi. © 2020 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Povezana vest:  Antiratni "Liban" u bioskopima od 11. marta