Projekat prvog dugometražnog igranog filma ,,Antitalenti’’ glumca, reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića i producentkinje Jovane Jovičić odabran je među 10 projekata za koprodukcionu platformu ,,Transilvania Pitch Stop’’ u okviru jubilarnog 20. Međunarodnog filmskog festivala Transilvanija, a koja će biti održana od 29. do 31. jula u u Rumuniji (Cluj-Napoca).

Projekat ,,Antitalenti’’ je ranije bio odabran i u kategoriji ,,Plus Minus One’’ koprodukcionog marketa Sofia Meetings u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji 2021. godine.

Antitalenti je to coming-of-age/ priča o odrastanju i sazrevanjudrama sa elementima mjuzikla nadahnuta istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u gradu Somboru u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Priča je o matematičkom geniju, stidljivom četrnaestogodišnjem dečaku koji se u osvit ratova devedesetih uključuje u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, a sve sa nadom da će se kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi.

Povezana vest:  Dodeljene nezavisne filmske nagrade Gotam

Priča reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića sa koscenaristima Vukom Ršumovićem i Igorom  Latinovićem nastaje u okviru mlade producentske kuće Prikaz Film, kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Mađarske. Projekat su do ovog trenutka podržali  grad Sombora, kao i Filmski cetntar Srbije (na svojim konkursima za razvoj scenarija 2018. i razvoj projekta 2020. godine).

Radivoje Raša Bukvić je igrao u ovdašnjim filmovima: 011 Beograd, Mali svet, Besa, Povratak,Tihi kutak Hristov,  a gledaćemo ga i u srpskim filmovima Ključ i Trag divljači. Igrao je i u serijama Stižu dolari, Cvat lipe na Balkanu, Moj rođak sa sela, Prvaci sveta, Vojna akademija, Besa, Slučaj porodice Bošković, Aleksandar od Jugoslavije … Glumio je i u brojnim inostranim, mahom francuskim i američkim, filmovima i serijama: La Californie, 96 sati, Largo Vinč, Koko Šanel i Igor Stravinski, La Femme Invisible, Les bien-aimés, Trois Mondes, Mains armées, Goodbye Morocco, Dobar dan da se umre muški, Diši, Noćna potera, Transporter: Nasleđe, Orage, Izdajnjik po našem ukusu, Braquo, Cannabis, Maryline, Coffee Wars...

Ilustracije su scenografske skice Milenka Jeremića.

Povezana vest:  Transformers 4 stižu 2014., Majkl Bej režiser