U središtu radnje filma snimljenog prema romanu Arona Coleitea i Tone Rodrigueza, nalaze se četvorica studenata elitne škole predodređenih za velike stvari. Oni su, naime, potomci loze koja je krajem 17. veka. stekla velike moći istovremeno se obavezujući na zavet ćutanja.

Natprirodne moći je imala još jedna, peta porodica, koja se takođe obavezala na zavet ćutanja. Vođena pohlepom prekršila je dogovorena pravila u želji da se izdvoji od ostalih i postane još moćnija što je rezultiralo progonom i, bar se tako smatralo, krajem njihove loze.

Povezana vest:  Za Za Gabor ponovo u bolnici

Vraćamo se u današnje vreme, tačnije na zabavu na kojoj se pojavljuje telo mrtvog studenta što pokreće lančanu reakciju koja će dovesti do rasvetljavanja misterije o doseljenicima u Massachsetts, a možda i otkriti šta se krije iza zaveta koji je štitio porodice četvorice studenata dugi niz godina.

 REDITELJ:  Renny Harlin (Reni Harlin)

GLUMCI:  Steven Strait (Stiven Strejt), Laura Ramsey (Lora Remzi), Sebastian Stan (Sebastijan Sten), Taylor Kitsch (Tejlor Kič), Chace Crawford (Čejs Kruford), Toby Hemingway (Tobi Hemingvej), Jessica Lucas (Džesika Lukas)

Povezana vest:  Zak Efron i Vanesa Hadžens ponovo zajedno

ŽANR: Akcija, triler, fantastika, misterija

TRAJANJE: 95 minuta

GODINA: 2006.

Photo Credit: Jonathan Wenk
Copyright: © 2006 Screen Gems, Inc. All Rights Reserved.