Prošlo je gotovo 18 godina otkad smo se poslednji put uključili u ovu simuliranu stvarnost koja je publiku i struku oduševila impresivnim vizualnim efektima, slojevitom, zahtevnom pričom koja kombinuje filozofiju, religiju, etiku i tehnologiju.

Prikaz distopijske budućnosti u kojoj je čovečanstvo zarobljeno u simuliranoj stvarnosti, Matrici, koju su stvorili strojevi koji su se pobunili protiv čovečanstva oduševio je gledaoce daleke 1999. godine.

Povezana vest:  Ladies night uz film Stivena Soderberga „OUŠNOVIH 8“ 14. juna u bioskopima Cineplexx

Matrix je svojom složenom radnjom, uveliko inspirisanom filozofijom, gledaoce prisilila na drugačiju vrstu učestvovanja u filmu – na promišljanje o ličnim stvarima, identitetu, postojanju i moralnim pitanjima koja nikada nisu bila toliko aktuelna kao danas, u vremenu u kom živimo.

Kako je stvarnost zamišljena u novom filmu pogledajte u trejleru:

Novi film ponovno okuplja izvorne zvezde. Kijanu Rivs je u ulozi Nea, dok je Keri En-Mos u ulozi Triniti. U ostalim ulogama pridružuje im se zvezdana postava: Jaija Abudul Matin II, Džesika Henvik, Džonatan Grof, Nil Patrik Haris, Prijanka Čopra, Kristina Riči,  Telma Hopkins, Eréndira Ibara, Tobi Onvumere, Maks Rimelt, Brajan Dž. Smit i Džejda Pinket Smit.

Povezana vest:  „Hronike“ i „U zemlji krvi i meda“ u bioskopu Cineplexx, od 23. februara na redovnom repertoaru

MATRIKS: USKRSNUĆA na velika platna u distribuciji Blitz filma dolazi ovog decembra.