Gošća Festivala italijansko-srpskog filma bila je glumica Tamara Aleksić koja je jedina srpska glumica koja je tumačila ulogu u poslednjem filmu Gorana Paskaljevića, “Uprkos magli”, snimljenom u Italiji, a koji je bio rezultat anagažovanja prethodnih izdanja  Festivala italijansko-srpskog filma, čiji je direktor Gabrijela Karluči.

Festival italijansko-srpskog filma održava se u Jugoslovenskoj kinoteci, počeo je 18. septembra a zatvara se 22. septembra u 20.30 filmom “EDDIE & SUNNY” (2021), u produkciji Andree Iervolina, koji će svetsku premijeru imati upravo na zatvaranju Festivala. Tada će biti proglašen i pobednik prvog konkursa za kratke filmove, na osnovu ocene žirija i publike. Nagrađeni autor dobiće priliku da sledeći kratki film snima sa profesionalnom ekipom saradnika.

Povezana vest:  Animirani film " TECHNOTISE Edit i ja" na DVD-u

Festival italijansko-srpskog filma organizuje kulturno udruženje Excellence International u saradnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, Jugoslovenskom kinotekom i italijanskim Eksperimentalnim centrom za kinematografiju, pod pokroviteljstvom italijanskog Ministarstva kulture i Instituta Luce Cinecitta a održava se u skladu sa važećim epidemiološkim merama.

PHOTO: Irena Nuhanović