Tradicionalni dečiji filmski festival Kids fest Vam predstavlja ovogodišnjeg ambasadora – muzičara Marka Kona koji deli zajedničke vrednosti  učesnika i posetilaca Kids festa, kao što su ljubav prema nauci, dobrom filmu i kvalitetno provedenom vremenu.

Marko J. Kon je srpski kompozitor, pesnik, muzički producent, a povremeno i pevač i glumac.

Predstavljao je Srbiju na Pesmi Evrovizije 2009. godine, snimio je i nekoliko dečijih pesama, od kojih su najpoznatije „Medo Brundo“ i „Maleni Miš“. Učestvovao u brojnim sinhronizacijama i kao glumac i kao producent. Svira sedam instrumenata, a kako on kaže ni jedan naročito dobro.

Povezana vest:  Večeras dodela Oskara

„Jesen je zvanično počela, a jesen donosi kišu i hladno vreme ali i zrelo slatko voće i KIDS FEST! Nadam se da delite ovaj jedvoček sa mnom i da se radujete koliko i ja. Bioskopska magija je zaista posebna, još kada sam bio klinac sam voleo da se zavučem u taj mrak  i da uz kokice i sok pustim da mi misli odlutaju u pravcu koji pokazuje srebrni ekran“, proslavljeni mužičar Marko Kon pozvao je decu i roditelje na uzbudljivu bioskopsku avanturu.

Povezana vest:  Od 28. novembra doživite pravu Afriku u nesvakidašnjem 3D ostvarenju ,,Safari u Africi''

Upečatljivim sloganom „Gradimo novu budućnost“ 17. KIDS FEST ide u korak sa vremenom i  oslikava viziju da bilo kakav napredak u svetu ne može da se dešava mimo dece, te velikim delima ovogodišnji dečiji filmski festivala ima za cilj da prikaže poučne filmove sa istinskim porukama.

Domaćin 17. KIDS FEST-a i ove godine biće Kombank Dvorana, a u Beogradu dečiji filmski festival održaće se i u bioskopima „Cine Grand Capitol park Rakovica“, Cineplexx bioskopima u  Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, kao i Tuckwood Cineplex -u , dok će u Nišu centri dešavanja festivala biti bioskopi „Vilin grad“ i „Cine Grand Delta Planet Niš“. Kao i do sada, KIDS FEST održavaće se i u preko 30 gradova širom Srbije od 18. do 24. oktobra.

Povezana vest:  Večeras dve projekcije novog Šotrinog filma "Šešir profesora Koste Vujića"

Publika će deo sadržaja festivala, moći da pogleda i na onlajn platformi MojOFF za vreme trajanja festivala.
Program festivala biće uskoro dostupan, a sve informacije o festivalu moći će da se pronađu na zvaničnom sajtu KIDS FEST-a (www.kids-fest.com).