Predstavljanje programa festivala Plavi zubPLAVI ZUB powered by NOKIA u DOMU OMLADINE
Neafirmisani reditelji tehnologijom i kreativnošću konkurišu profesionalcima
Na festivalu će biti prikazano 32 filma i dodeljena priznanja četiri tematske kategorije kao i Grand Prix festivala. Festival se održava 29.januara sa početkom u 18 časova u renoviranom Domu omladine Beograda i uzlaz je slobodan. Nakon dodele Grand prix-a od 22 časa nastupiće bend  Zemlja Gruva.
-Od ukupno 146 filmova koji su do ponoći 27. januara postavljeni na veb sajt festivala www.plavizub.rs u predselekciji je odabrano čak 32 koji će konkurisati za priznanja u 4 tematske kategorije i Grand Prix festivala – rečeno je na konferenciji za štampu koju su u Domu omladine upriličili organizatori, Mikser i Weekend Media Festival.
FESTIVAL PLAVI ZUB powered by NOKIA će biti održan u prostoru renoviranog Doma omladine Beograda u subotu 29. januara sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan! Nakon  projekcije filmova održaće se velika žurka, na kojoj će nastupom uživo i Di Džej setom posetioce zabaviti  popularna  muzicka grupa Zemlja Gruva!
Svoje filmske radove snimljene isključivo mobilnim  telefonom prijavili su autori iz cele Srbije, a podjednako su zastupljeni učesnici iz većih gradova kao i manjih sredina. Filmovi u proseku, traju od 3 do 6 minuta, dok je od svih prijavljenih najkraći tek 30 sekundi, a najduži skoro 10 minuta. Autori su konkurisali gotovo podjednako za sve žanrove, a prilikom prijavljivanja bilo im je omogućeno da jednim  radom konkurišu za više žanrova.
Najmlađi autor koji je prijavio film ima tek 12, a najstariji – 60 godina! Ima i nekoliko autora koji su konkurisali sa dva, tri, čak i šest ostvarenja. Ovi podaci, nedvosmisleno ukazuju na činjenicu da je zahvaljujući lakoj dostupnosti i širokoj upotrebi tehnologija koje nam mobilni telefoni danas pružaju – razlika između vrhunskog umetničkog izraza profesionalaca i amatera sve manja!
Žiri, kojim predsedava Stanko Crnobrnja, a u sastavu Nikola Djuričko, Maja Uzelac, Zoran Kesić I Kosta Glušica će gledati filomove u četiri bloka i pobednicima dodeliti nagrade pokrovitelja NOKIA i Telenor – PLAVI ZUB plaketu, NOKIA C3 telefona i TELENOR paket gedžeta.
Glasanje za Telenor kategoriju, na temu „Dobre stvari“, odvijalo se posredstvom Telenor Srbija Fan strane na Fejsbuku. U glasanju je učestvovalo nekoliko hiljada fanova i tako su izabrani finalisti, dok će pobednik biti proglašen na samom festivalu. Posebno priznanje će biti uručeno našem poznatom umetniku Aleksandr Maćaševu, koji je specijalno u znak podrške festivalu svoj film snimio u Njujorku.
Od 01. februara svi filmovi će biti postavljeni na www.plavizub.rs kako bi posetioci sajta mogli sami da glasaju. Pobednik po ukusu publike biće proglašen i nagrađen u maju, na festivalu Mikser.
PROGRAM FESTIVALA:
18.00 – svečano otvaranje, slede filmovi u kategoriji „Tesna loža“ – komedija
18.40 – proglašenje pobednika i dodela priznanja, pauza
19.00 – prikazivanje filmova u kategoriji „Šal na vodi“ – melodrama
19.40 – proglašenje pobednika i dodela priznanja, pauza
20.00 – prikazivanje filmova u kategoriji „Kako me spopao rok end rol“ – muzički
20.40 – proglašenje pobednika i dodela priznanja, pauza
21.00 – prikazivanje filova u kategoriji „Vampirica“ – horor
21. 40 – proglašenje pobednika, pauza
22.00 – prikazivanje 3 filma u Telenor kategoriji „Dobre stvari“ i proglašenje pobednika
22.10. – Dodela Grand Prix-a festivala
22.15 – Zemlja gruva – žur
Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima