TILVA-ROSH-POSTERPremijera filma „Tilva Roš“ pomerena za utorak, 01. februara u Dom sindikata u 21 čas

 

Premijera dugo očekivanog filma „Tilva Roš“ iz objektivnih razloga pomerena je za utorak, 01. februar u Veliku Salu Doma sindikata u 21 čas.

„Tilva Roš“ jedan je od najnagrađivanijih srpskih filmova u poslednjoj deceniji. To je uzbudljiva priča o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi. Ovaj svež, uzbudljiv, duhovit i rafinirano melanholičan film predstavlja u kontekstu domaće kinematografije verovatno najtemeljnije bavljenje periodom odrastanja i ulaska mladih u svet odraslih.

Povezana vest:  Džek Nikolson: Mladi u filmu žele bombe, a ne emocije

Film „Tilva Roš“, debitantsko ostvarenje mladog reditelja Nikole Ležaića, nakon fenomenalnog internacionalnog uspeha, imao je srpsku premijeru 26. januara u Boru (bioskop „Zvezda“), dok će beogradska publika imati priliku da ga premijerno vidi 01. februara i 21 čas u Domu sindikata.

Film „Tilva Roš“ nastao je u produkciji filmske kuće „Kiselo dete“, koju je osnovalo nekoliko mladih srpskih filmskih autora, okupljenih oko zajedničkog cilja: pravljenje nezavisnih igranih i dokumentarnih filmova sa stavom.

Povezana vest:  Film sa Miley Cyrus u glavnoj ulozi „So undercover“ (TINEJDŽERKA TAJNI AGENT) u našim bioskopima od 4. aprila