Tim Burton snima „Uspavanu lepoticu“
uspavana_lepoticaDok čekamo njegovu 3D „Alisu u zemlji čuda“ stiže vest da Tim Burton planira da snimi još jednu bajku – „Uspavanu lepoticu“. Priča vam je svima dobro poznata – nekada davno, u dalekom kraljevstvu, rođena je prelepa princeza Aurora. Ali već na samom rođenju, zla veštica je proklinje da će se na dan svog 16. rođendana ubosti na vreteno i umreti! Tri dobre vile pokušavaju da ublaže strašnu kletvu i spasu princezu Auroru uz pomoć hrabrog princa Filipa koji je zaljubljen u princezu…
Ain’t It Cool News javlja da bi Burton mogao da obraditi tu priču u darkerskom stilu, što znači da bi ovaj put priča mogla da bude ispričana naravno na potpuno originalan način – iz perspektive zle vještice. Tako bi konačno mogli da saznamo zašto je „jadna“ vještica u svađi s princezinim roditeljima i zašto iz dna duše prezire svoje kolegice – dobre vile!
Naravno, Burton je uvek voleo mračne, neshvaćene junake pa znamo da će imati razumevanja za Vešticu, a jedino pitanje je ko će biti glumci u ovom projektu. Prvi blogeri već kandidiraju Burtonovu devojku Helenu Bonham Carter za ulogu Veštice, a zgodnog Princa bi verovatno mogao da odigra – pa ko drugi nego njegov omiljni glumac Johnny Depp!

Povezana vest:  Dokumentarac u DOB-u u znak sećanja na Mihaela Glavogera