The-Rite-movie-posterHoror „The Rite“ na vrhu severnoamričkog box-officea

 

Horor „The Rite“ s Entonije (Anthony) Hopkinsom u glavnoj ulozi zaseo je na vrh severnoameričkog box-officea ovog vikenda.

Film koji je zasnovan na istinitom događaju i čiju režiju potpisuje Mikael Hafstrom zaradio je 15 miliona dolara, a u filmu glumi i Marija karan koja je na nedavnoj premijeri zasenila sve prisutne svojom lepotom.

Povezana vest:  Premijera filma "DODIR" u četvrtak, 08. decembra u Domu omladine

„The Rite“ je film koji prati priču skeptičnog američkog studenta Michaela Kovaka (Colin O’Donoghue) koji želi da postane sveštenik. On odlazi u Rim kako bi pohađao školu egzorcizma i tu upoznaje sveštenika, Oca Lucasa (Anthony Hopkins), koji je mnogo puta iz posednutih ljudskih duša „isterivao đavola“.

Na drugom mestu box-officea je romantična komedija Paramount Picturesa, „No strings attached“, koja je prošlog vikenda bila prva na listi. Film u kojem glavne uloge tumače holivudske zvezde Ashton Kutcher i Natalie Portman zaradio je 13,7 miliona dolara.

Povezana vest:  Filmski dan: "Klasične melodrame, originali" u subotu, 24. Jul u Domu omladine

Treće mesto pripalo je fimovima „The Mechanic“ i „The Green Hornet“, koji su zaradilo po 11,5 miliona dolara.

Film „The King’s Speech“, koji je osvojio 12 nominacija za Oscara, desetu sedmicu prikazivanja zaradio je 11,1 milion dolara, što je sasvim dovoljno da se nađe na četvrtom mestu ovonedeljne box-office liste.

Novi film braće Joela i Ethana Coena „True Grit“, priča o odmetnicima i ljudima od zakona, našao se na petom mestu sa zaradom od 7,6 miliona dolara, preneo je AP.

Povezana vest:  Film o životu osnivača "Plejboja"