Novi Film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek” premijerno je prikazan 7. decembra u Kombank dvorani i bioskopu Cineplexx Galerija. Zbog velikog interesovanja i rasprodatih karata dve nedelje pred premijeru, iste večeri organizovana je i dodatna projekcija u Sali 6 Kombank dvorane. Nakon projekcija, publici su se uz ovacije i gromoglasne aplauze poklonili reditelj, glumci i ekipa filma.

Vojin Ćetković, koji u filmu tumači glavnu ulogu profesora klavira Milana, istakao je svoja očekivanja od premijere i bioskopskog života filma: “Dve godine smo čekali, na našu sreću publika se vraća u bioskope. Imao sam sreću da sam igrao u filmovima koji su baš gledani, pa se nadam da će tako i ovaj proći”. O radu sa Dušanom Kovačevićem, popularni glumac je rekao: “Duško i ja smo se našli spletom srećnih okolnosti. Ovaj film shvatam apsolutno lično, jer se neke stvari u njemu poklapaju s nekim mojim iskustvom”.

Povezana vest:  U domaće bioskope stiže film „Luda lova”

Branka Katić u filmu “Nije loše biti čovek” igra ulogu Ane, supruge glavnog junaka Milana. O iskustvu rada sa Dušanom Kovačevićem je rekla: “On je legenda našeg pozorišta, a po njegovom scenariju su snimljeni neki od najboljih filmova naše kinematografije. Zbog toga mi je bila velika čast da budem deo ovog filma”. O poukama koje film nosi, Branka Katić je dodala: “Na svakome od nas je da donese odluku da li hoće da bude dobar i da brine o onima koje voli, da bude pristojan prema onima koje ne poznaje, i da pokuša da doprinese našem društvu, u kakvom god da je stanju. Volela bih da se vratimo pravim vrednostima u životu”.

Povezana vest:  Kopolin gotski horor „Između svetova“ u bioskopima od 21. juna

Andrija Milošević, koji u filmu igra ulogu Mome Mraka, bio je presrećan povodom premijere novog Kovačevićevog filma: “Čovek koji je napravio ovaj film je duboko u temeljima srpske kulture i treba ga podržati. Okupio je plejadu fenomenalnih glumaca, sve velike zvezde, u jednom sjajnom scenariju. Ovo je film o ljudskosti i pravim vrednostima, duši, ljubavi, sreći i tuzi.  Očekujem da će publika uživati”.

Foto: Milan Maričić/ATA Images

Nakon beogradske premijere filma “Nije loše biti čovek”, sledi premijera u Novom Sadu, u sredu 8. decembra u 20:30 u bioskopu Arena Cineplex. Bioskopska distribucija širom Srbije počinje dan kasnije, 9. decembra.

Povezana vest:  Dženifer Hadson otvara centar za mršavljenje u Čikagu

Reditelj bioskopskih hitova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” i autor kultnih klasika kao što su  “Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo peva“, “Underground”, „Radovan Treći“, „Urnebesna tragedija“, vratio se filmskoj publici nakon 18 godina u komediji sa elementima trilera, postavljajući večito pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) 5 godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Foto: Milan Maričić/ATA Images