U susret 13. izdanju Međunarodnog festivala queer filma Merlinka, u sredu 8. decembra biće održana retrospektiva filmova Toda Stivensa u Muzeju Kinoteke u Kosovskoj 11. Na ovom događaju biće prisutan i sam reditelj, koji će razgovarati sa publikom posle projekcija.

Za 18 časova zakazana je projekcija ostvarenja “Još jedan gej film” (2006) sa Majklom Karbonarom i Džonatanom Čejsom u glavnim ulogama. U 20:30 publika će mogli da pogleda Stivensov film “Još jedna gej nastavak” (2008) sa Džonom Blehmanom i Džejkom Moserom.

Povezana vest:  Počinje prodaja karata za Festival autorskog filma

Tod Stivens je nagrađivani američki reditelj, scenarista i producent. Poznat je po svojim filmovima “Edge of Seventeen” i “Gypsy 83” i parodijama na filmove “American Pie” (Američka pita) –  “Another Gay Movie” i “Another Gay Sequel” koji su doživeli svetsku slavu. Reditelj dolazi iz Njujorka u Beograd gde će prisustvovati retrospektivi u Kinoteci i otvoriti 13. Merlinka festival.

Povezana vest:  Žene i droga sprečavaju Klunija da se bavi politikom

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od  9. do 12. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Festival 13”. Tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova. Merlinka će biti održana i  i u Novom Sadu od 10. do 13. decembra, a u Kulturnom centru Novi Sad biće prikazano 16 ostvarenja.

Povezana vest:  Rijana kao Vitni Hjuston?

Foto: Merlinka promo