Jedan od najneobičnijih skorašnjih filmova Vudija Alena – Nerazuman čovek, mračna je priča ispričana na vedar način, samo naizgled nalik na tipične komedije proslavljenog reditelja i scenariste. Alenova prva saradnja sa Oskarovcem Hoakinom Finiksom koji tumači glavnu ulogu u filmu govori o Ejbu, rastrojenom profesoru filozofije koji je izgubio želju za životom, a i osećaj za moral i etiku. On se sprijatelji sa svojom studentkinjom (Ema Stoun) i nakon što njih dvoje u kafiću prisluškuju razgovor, Ejb odlučuje da izvrši savršeno ubistvo, a ovaj plan vraća mu životnu energiju. Iako jedan od Alenovih najpesimističnijih filmova, Nerazuman čovek održava ton romantične komedije i zabavlja pored toga što podstiče na egzistencijalna preispitivanja.

Povezana vest:  Nagrada FIPRESCI za film "U boljem svetu"

Ove nedelje, na platformi će se naći i film Anđeli nose belo rediteljke Vivian Ku, premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji 2017. godine. Drugi film ove kineske rediteljke koja je debitovala 2013. ostvarenjem Trap Street smešten je u mali obalski grad gde Mia, tinejdžerka koja ilegalno boravi i radi u Kini, svedoči silovanju dve devojčice. Suočena sa potencijalnom deportacijom, Mia odlučuje da ne prijavi zločin, dok se Ven i Lili, suočavaju sa osudom okoline, ali i sopstvenih roditelja. Ovo ostvarenje kod nas je premijerno prikazano na FEST-u 2018. godine kada je ansambl glumica iz Anđeli nose belo nagrađen za najbolju glumicu.

Povezana vest:  Bred Pit ponovo osvaja bioskope

Pored ova dva, na platformi MojOFF od ove nedelje biće dostupni i film Božije dete, adaptacija istoimenog romana Kormaka Makartija u režiji Džejmsa Franka, Vojvoda od Burgundije  sa popularnom danskom glumicom Sidse Babet Knudsen u glavnoj ulozi i Drugi život Rišara Kempa francuskog reditelja Žerminala Alvareza.

Celokupan sadržaj platforme pogledajte na mojoff.net. Svim novim korisnicima dostupan je i promo period od mesec dana sa pretplatom od 1 din.

Povezana vest:  Film ''Praskozorje'' premašio zaradu od 500 miliona dolara