ps22 chorusŠkolski hor će zabavljati goste na dodeli Oskara

 

Njihove snimke na Jutjubu dosad je videlo više od 28 miliona ljudi, ali članovi hora PS 22 nisu profesionalci već samo učenici petog razreda 22. osnovne škole u Njujorku.

Ovaj dečji hor, koji broji 60 članova, 27. februara će otpevati „Over the rainbow“, pesmu iz čuvenog filma „Čarobnjak iz Oza“, na ovogodišnjoj dodeli Oskara na poziv En Hatavej, domaćice svečane ceremonije.

Povezana vest:  Prvi trejler za “Chronicle”, superherojsku priču iz drugačijeg ugla

Deca hora PS 22 su već nastupila pred američkim predsednikom Barakom Obamom 3. decembra 2009, prilikom postavljanja božićne jelke u Beloj kući, a pevali su zajedno i sa mnogim muzičarima kao što su Kajli Minog, Flitvud Mek i Seltik Vuman, a grupa Pašon Pit ih je čak pozvala da pevaju na njihovom CD-u.

Hor, koji je 2000. osnovao profesor muzičkog Greg Brinberg, proslavio se interpetacijama poznatih pop numera koje su sami postavljali na Jutjub.

Povezana vest:  Ron Hauard želi Viga Mortensena u Mračnoj kuli

Njihovo izvođenje pesme „Viva la vida“ grupe Koldpej je 2008. godine videlo više od dva miliona ljudi, a njihovu verziju „Just Dance“ Lejdi Gage, godinu dana kasnije, čak više od 4,3 miliona ljudi.