Premijera-Jednom braca-Snezana i Vlade DivacSrpska premijera dokumentarnog filma „Jednom braća”

 

Premijera-Jednom Braca-Ruzica DjindjicSrpska premijera dokumentarnog filma „Jednom braća” održana je sinoć u bioskopu Kolosej u Ušće Shopping Centru, uz prisustvo mnogih ličnosti iz javnog života, predstavnika medija i građana. Dokumentarni film, koji je snimljen u koprodukciji „ESPN Films” i „NBA Entertejnment”, u trajanju od 90 minuta, prikazivaće se u bioskopima Kolosej i Ster cinemas tokom februara, a prihod od prodatih ulaznica je namenjen humanitarnim akcijama Fonda „Ana i Vlade Divac“. Bioskop Kolosej je na ovaj način podržao Fond kao i bioskop Ster Cinemas u kojem će se ovaj film takođe prikazivati.

Povezana vest:  Kit Ričards i u četvrtim Piratima sa Kariba

Bioskop „Kolosej“ će u svom redovnom repertoaru prikazivati film u terminima od 15 i 22:40 a bioskop „Ster“ u terminima od 12:50, 14:30 i 18:30.

Dokumentarni film premijerno je prikazan u SAD-u, 12. oktobra 2010. godine i govori o zlatnim godinama jugoslovenske košarke i ratom rasturenom prijateljstvu dve košarkaške legende i dva najpoznatija igrača sa prostora bivše Jugoslavije, Vlade Divca i Dražena Petrovića. Divac i Petrović su zajedno osvojili svetsko zlato 1990. godine i u isto vreme su postali zvezde u NBA ligi.

Povezana vest:  Meril Strip kao Marija Kalas

-Potrebne su godine da se izgradi prijateljstvo, ali jedna sekunda je dovoljna da se ono uništi. Uvek sam mislio da će doći dan kada ćemo Dražen i ja sesti i porazgovarati o svemu, ali taj dan nikada nije došao – izjavio je Divac o bivšem saigraču i prijatelju.

U filmu su učestvovale i legende NBA lige: Žarko Paspalj, Toni Kukoč, Dino Rađa, Lari Bird, Medžik Džonson, Klajd Dreksler, Džeri Vest, Deni Ejndž i Keni Anderson, koji govore o uticaju koji su imali Divac i Petrović na svetsku košarku.

Povezana vest:  Nik Kejv otvara 16. Slobodnu zonu!

{vsig}MINI_GALERIJE/JEDNOM_BRACA{/vsig}