Novi film Radivoja Raše Andrića imao je snažan bioskopski start  – za prvi vikend ga je pogledalo 26,080 gledalaca (27,422– uključujući i premijeru), što je ovoj emotivnoj priči o odrastanju obezbedilo prvo mesto na listi najgledanijih filmova u srpskim bioskopima. Svečana premijera „Leta kada sam naučila da letim“ je održana 16. februara u Kombank dvorani. Odmah nakon toga, film je ušao u redovnu bioskopsku distribuciju pod okriljem Art Viste.

Povezana vest:  Preporuka filmova bez premca

„Leto kada sam naučila da letim“, vedra i duhovita priča snažnih emocija, prati dvanaestogodišnju Sofiju, devojčicu pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo. Film su producirali Maja Popović Milojević i Milan Stojanović iz beogradske filmske kuće Sense Production, uz koproducente iz Hrvatske, Bugarske i Slovačke. Pored  Klare Hrvanović, koja tumači lik Sofije, u filmu glume Olga Odanović, Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Povezana vest:  Kira Najtli u filmu o Džeku Rajanu

Filmski centar Srbije je projekat za novi Andrićev film podržao u junu 2018. godine, a u kаtegoriji Sufinаnsirаnje proizvodnje domаćih dugometrаžnih igrаnih filmovа (ovаj projekаt je prethodno od strane FCS-a podržаn 2016. godine nа Konkursu zа rаzvoj scenаrijа i 2017. godine na Konkusu za rаzvoj projektа). „Zlatni dečko“, prvi premijerno prikazan sprski film u 2022. godini, pogledalo je za nešto više od mesec dana od početka bioskopske distribucije 161,104 gledalaca (180,540 – uključujući i BiH). Ovaj film je, baš kao i „Leto kada sam naučila da letim“, nastao uz podršku FCS-a.

Povezana vest:  Praskozorje se neće snimati u Brazilu