Ova radionica baviće se razmišljanjem i izražavanjem u kratkim i vrlo kratkim, najkraćim mogućim formama. U pričanju, pisanju, sviranju, crtanju, videu i animaciji. Pokušaćemo da izabrane sadržaje koje učesnici radionice donesu, ogolimo do njihove „atomske suštine“. Da se, ako je to jedina mogućnost, izrazimo sasvim i u jednoj sekundi!

Radionica je otvorena za sve zainteresovane, starosti od 13 do 33 godine.

Vreme održavanja: 1-2. aprila 2022. godine

Mesto održavanja: Dom omladine Beograda

Povezana vest:  Meri Stinberdžen u seriji

Radionicu vodi Miloš Tomić, filmadžija i animator

Učešće je besplatno, broj polaznika ograničen na 15.

Prijave (ime i prezime, uzrast, kontakt mejl i telefon, audio video snimak melodije od 15-30 sekundi koju svaki polaznik treba da smisli i odsvira na instrumentu koji još nikada, ali stvarno nikada, nije uzeo u ruke) su obavezne i šalju se na mejl [email protected]

Voditelj radionice, sa radošću će smišljati „slatke muke“ za polaznike, tj. neće samo sve kraće vreme izraza biti jedina prepreka. Prolaznici će tako proći kroz niz izazova, zadataka, igara u različitim umetničkim formama, čak i ako su u njima početnici bez iskustva. Usput će naučiti da se snalaze i u nemogućim uslovima rada i možda otkriti kako suženi uslovi izazivaju nova, sveža rešanja. Naučiće, ili makar pokušati, da zapakuju svoje grandizone ideje u kutije od šibica. Roman u SMS ili grafit, mural u žvrlju, film u kadar koji prođe dok trepneš. Možda je ovo nemoguće, čista glupost, možda eksperiment propadne. Ipak, obećava da bude zabavan… Šta to i u najgorem slučaju možemo izgubiti? Rezultat radionice biće video kolaž izvedenih kratkih formi isprepleten sa dokumentarnim snimcima procesa rada.

Povezana vest:  Novi Boni i Klajd

Miloš Tomić

Tvrdoglavi filmadžija i neiživljeni muzikant još od 1993. Uvek na biciklu. I dalje aktivno pravi nove i popravlja svoje stare loše filmove.