goran_paskaljevic

Goran Paskaljević u žiriju takmičarskog programa FEST-a

 

Srpski reditelj Goran Paskaljević biće član ovogodišnjeg međunarodnog žirija za takmičarski program filmskog festivala FEST „Evropa van Evrope“, saopšteno je danas iz Direkcije FEST-a. Pored Paskaljevića, u žiriju će biti i filmska kritičarka dnevnog lista „Politika“ Dubravka Lakić, američka filmska kritičarka i direktorka filmskog festivala Taormina Debora Jang i filmska kritičarka Barbara Lori de Lašrijer iz Francuske.

Povezana vest:  Šon Koneri svojevremeno odbio ulogu Gandalfa

U programu „Evropa van Evrope“ ove godine će se takmičiti sedam filmova, među kojima su „Cirkus Kolumbija“ bosanskog reditelja Danisa Tanovića, „Dva sunčana dana“ Ognjena Sviličića iz Hrvatske I „Zajedno“ Mladena Matičevića iz Srbije.

Za nagradu FEST-a takmičiće se i filmovi „Majke“ makedonskog reditelja Milčeta Mančevskog, „Drugo nebo“ Dmitrija Mamulije iz Rusije, „Med“ Semiha Kaplanoglua iz Turske i „Rene ide u Holivud“ Aleka Cabadzea iz Gruzije.

Povezana vest:  Dodatna projekcija filma „Planeta majmuna: Početak“ 3. avgusta u Domu sindikata

Filmski festival FEST ove godine se održava po 39. put, od 25. februara do 6. marta. U šest programskih celina biće prikazano više od 70 filmova autora iz celog sveta.