DiCaprio donirao milion dolara za Haiti

leonardo_di_kaprioLeonardo DiCaprio donirao je milion dolara za pomoć Haitiju, priključivši se tako i drugim holivudskim zvezdama koje su pružile pomoć toj najsiromašnijoj karipskoj zemlji pogođenoj razornim zemljotresom. 
DiCaprijeva donacija uplaćena je u Fondaciju Clinton-Bush za Haiti. Američki predsednik Barack Obama je tokom prošle nedelje imenovao  bivše predsednike Billa Clintona i Georgea W. Busha za posebne koordinatore pružanja pomoći Haitiju.
-Zahvaljujem Leonardu DiCapriju za njegovu neverovatnu velikodušnost – rekao je bivši predsednik George W. Bush i dodao: – Zahvaljujem Leu za davanje prelepog primera svim Amerikancima o pomoći bližnjem u potrebi.
Nekoliko slavnih osoba dalo je velike donacije Haitiju nakon stravičnog zemljotresa magnitude 7,0 Richtera, u kojem je poginulo između 75.000 i 200.000 ljudi, prema navodima haićanskih državnih organa.
DiCaprijeva bivša devojka, supermodel Gisele Bundchen, donirala je milion i po dolara za humanitarnu pomoć Haitiju, a par Brad Pitt i Angelina Jolie donirao je milion dolara organizaciji Doktori bez granica (MSF) za delovanje u Haitiju.
Glumica Sandra Bullock također je donirala milijun dolara, prema podacima UN-ove Kancelarije za koordinaciju humanitarnih poslova. 

Povezana vest:  Benisio del Toro u "Ratovima zvezda"?