Novoizabrani ambasador Italije u Srbiji, Njegova Ekselencija Luka Gori, bio je u zvaničnoj poseti kreativnom studiju za animaciju Iervolino Studios, zajedno sa Fabijanom Urbani, šeficom odeljenja za ekonomsku i trgovinsku saradnju u Ambasadi Italije u Beogradu. Oni su tom prilikom obišli studio, upoznali tim umetnika i kreativnih stručnjaka koji radi na kreiranju kratkih animiranih sadržaja i uverili se u rastući potencijal studija. Poseta je završena razgovorom o budućim projektima i događajima, te bilateralnoj filmskoj saradnji u oblasti kinematografije, u vidu Sporazuma o koprodukciji između Italije i Srbije.

Povezana vest:  Objavljene nominacije za 73. dodelu Zlatnih globusa

Rad Iervolino Studios od samog osnivanja podržava Ambasada Italije u Srbiji, budući da, kao kompanija sa italijanskim nasleđem i deo Iervolino & Lady Bacardi Entertainment (ILBE Group), Iervolino Studios predstavlja savršen rezultat dobre prakse i odnosa u saradnji Italije i Srbije i dugogodišnjeg prijateljstva ove dve zemlje.

Jedan od glavnih ciljeva Iervolino Studios, ali i italijanske ambasade u Srbiji, jeste da doprinese partnerstvu dve zemlje i da ulaže u razvoj animacije, ne samo kroz saradnju sa srpskom, već i sa italijanskom akademskom zajednicom.

Povezana vest:  Sjajna žurka u susret premijeri filma "Tri musketara" u klubu Stefan Braun!

„Veoma sam zadovoljan rezultatima rada Iervolino Studios u Srbiji. Pratio sam rad studija i bio sam uveren da će se pokazati uspešnim i nesvakidašnjim, a ova poseta mi je to i potvrdila. Pružanjem podrške ovakvim incijativama i projektima, stvaraju se nove mogućnosti za srpske i italijanske umetnike i kreativce kao i za promociju naših zemalja korišćenjem punog potencijala kreativnih industrija, istakao je Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji.

Iz želje za daljim jačanjem partnerstva i saradnje naše dve zemlje, nastao je i Festival italijansko-srpskog filma u Beogradu, koji će biti održan krajem oktobra ove godine, uz podršku Ambasade Italije u Srbiji. Osnivačica festivala Gabrijela Karluči kontinuirano se bavi promocijom italijanskih i srpskih novih talenata, spajajući na jednom mestu autore, producente, glumce i distributere.  Ovogodišnje izdanje festivala biće značajno i po tome što će biti prikazan važan biografski film koji predstavlja italijansku kulturu, u produkciji Iervolino & Lady Bacardi Entertainment grupe.

Povezana vest:  Festival srpskog filma u Vašingtonu

Foto: IES arhiva