Od strane PIXAR-a, prestižnog studija za animirana ostvarenja, na leto 2023. u bioskope stiže potpuno nova uzbudljiva crtana avatura ELEMENTAL, a tek objavljen trejler nagoveštava priču o različitostima i njihovoj privlačnosti.

Concept art by Sohn. © 2022 Disney/Pixar. All Rights Reserved.

U Elemental gradu, u čovekolikom obliku zajedno žive vatra, voda, zemlja i vazduh. Priča predstavlja Žišku, snažnu, brzu i vatrenu mladu ženu čije prijateljstvo sa Izvorom – zabavnim, živahnim i poput vode relaksiranim momkom – dovodi u pitanje njena uverenja o svetu u kom živi.
Reditelj Piter Son (Peter Sohn), poznat i po animacije iz 2015. „Dobri dinosaurus“ u najnovijem Pixarovom opstvarenju predstavlja živopisnu metropolu u kojoj 4 osnovna elementa – voda, vazduh, vatra i zemlja, imaju suživot i stvaraju nespojive parove, a kako Son ističe detinjstvo ga je inspirisalo da režira predstojeću avanturu „Elemental“.Moji roditelji su emigrirali iz Koreje ranih sedamdesetih godina i potom su stekli veoma prometnu prodavnicu u Bronksu“ izjavio je reditelj za mediji VarietySusretali smo se sa mnogim ljudima koji su se doselili u novu zemlju sa snovima i nadanjima i svi smo se mešali u jednu veliku činiju za slatu sačinjenu od kultura, jezika i prelepih malih naselja. To me je navelo na Elemental.“

Povezana vest:  Održana srpska premijera filma POSLE ZIME

U NASTAVKU POGLEDAJTE PRVI OBJAVLJEN TREJLER ZA PREDSTOJEĆU ANIMACIJU.

Foto: 2022 Disney/Pixar. All Rights Reserved.