Premijera filma „Oluja“, jednog od najiščekivanijih ostvarenja u modernoj srpskoj kinematografiji, biće organizovana u narednih mesec dana, posle čega će i zvanično krenuti bioskopska distribucija širom Srbije, kao i u regionu, saopštili su producenti.

Po najnovijem trejleru koji je „Omega produkcija“ danas ekskluzivno objavila na svojim kanalima, utisak je da potresna priča o egzodusu 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta nikog neće da ostavi ravnodušnim.

Povezana vest:  Smotra novog italijanskog filma od 24. do 29. januara u Jugoslovenskoj kinoteci

Skoro dva minuta trejlera sa sekvencama iz filma, nabijenih emocijama, kao i brojnim scenama koje autentično opisuju situacije sa kojima se suočavao narod u leto 1995. godine u Republici Srpskoj Krajini, govore da će se za „Oluju“ tražiti karta više.

U prilog tome ide i činjenica da je ovo prvi film koja se bavi temom jedne od najvećih tragedija našeg naroda.

Povezana vest:  Gvinet Paltrou je najomraženija zvezda

Upečatljiv momenat iz trejlera je i vrhunska muzika koju je za potrebe filma uradio Aleksandar Ranđelović, naš priznati kompozitor, dok je film nastao pod pokroviteljstvom Telekom Srbije.

U „Oluji“ igraju Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marko Baćović, Novak Bilbija, Ljubiša Milišić, Davor Janjić, Marija Mikić, Jelena Čović, Milica Stanković, Ivan Vujić, Jakov Jevtović i drugi. Režiju i scenario potpisuje Miloš Radunović, a film je nastao po ideji Omega produkcije iz Beograda.

Povezana vest:  „Lavirint: Lek smrti" stiže u bioskope - karte u prodaji za poslednji deo popularne trilogije!

Foto: Antonio Ahel/ATA Images