Sandri Bulok i Džefu Bridžizu nagrade udruženja glumaca

 

sandra-bullock-the-premiere-of-the-blind-sideSandra Bulok i Džef Bridžiz dobitnici su nagrade američkog Udruženja glumaca, javila su agencije. Sanda Bulok je nagrađena za ulogu u filmu „The Blind Side“ a Džef Bridžiz za rolu u filmu „Crazy Heart“. Njih dvoje su za ta ostvarenja već nagrađeni Zlatnim globusima, što ih izdvaja kao favorite za Oskare.

Povezana vest:  Helen Miren: Neću gledati venčanje princa Vilijama

Na ceremoniji održanoj u subotu, u Los Anđelesu, za najbolju glumačku postavu proglašena je ekipa filma „Prokletnici“ Kventina Tarantina (Quentin), a Kristof Valc je za rolu u tom filmu nagrađen u kategoriji najbolje epizodne uloge. Za najbolju žensku epizodnu nagrađena je Mo’Nik za ulogu u filmu „Precious: Based on the Novel ‘Push’ By Sapphire“.

Televizijska nagrada Udruženja glumaca za najbolju glumačku ekipu u dramskoj seriji pripala je, drugu godinu za redom, „Momcima sa Menhetna“, dok je u kategoriji humorističke serije nagrađena ekipa nove serije „Glee“. Alek Boldvin i Tina Fej dobili su nagrade za najbolje uloge u komičnoj seriji „30 Rock“, isto kao i prošle godine.

Povezana vest:  Selma Hajek:Zbog meksičkog akcenta propustila sam neke uloge

Dobitnik Zlatnog globusa za ulogu u „Deksteru“ Majkl Si Hol, za tu rolu sada je dobio nagradu kolega kao najbolji glumac u dramskoj seriji.

U kategoriji žena, to priznanje je pripalo Džulijani Margulis za seriju „The Good Wife“. Kevin Bejkon je nagrađen u kategoriji najboljeg glumca u mini seriji ili TV filmu, za ostvarenje „Taking Chances“, a Dru Barimor za „Grey Gardens“.