Zoran Amar, reditelj koga pamtimo po kultnom filmu “Šmeker” (1986. g) predstaviće na jubilarnom 70- tom Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma svoj najnoviji dugometražni dokumentarni film “NEPOBEDIVI UM”. Film je završen 2022. godine, sniman je u Americi, traje 94 minuta i prikazuje se van konkurencije.

Autor je povodom svetske premijere filma, koja će biti održana 31. marta u 19h u velikoj sali Doma omladine u Beogradu rekao:

“Dugo sam snimao “Nepobedivi um”, od aprila 2017, evo uskoro će biti šest godina. Film sam snimao posle duge (veoma duge, baš duge) pauze. Upoznavao sam, malo po malo, Džona Konorsa, a ujedno sam upoznavao i sebe u odnosu na njega. Film i jeste odnos jednog (da tako kažem) tipičnog Amerikanca i jednog (zasigurno) tipičnog emigranta. Mnogo je bilo prepreka, dva puta je delovalo da neću moći da završim film… Radilo se sa minimalnim budžetom (uglavnom iz džepa Džonovih uspešnih kolega sa Harvard univeziteta), a u jednom momentu se učinilo da nemamo gde, udarili smo u betonski zid, kakav život ume da postavi, i to iznenada, bez najave. Ali….stigli smo na kraj. pogledali se u oči i zagrlili”

Povezana vest:  Planovi glumaca posle serijala o Hariju Poteru

Majstor borilačkih veština mora da se vrati u borbe posle pauze od 18 godina da bi se isprobao kao borac i napredovao kao učitelj.

Film nam predstavlja Džona Konorsa, čoveka iz radničke porodice iz Bostona, koji je završio prestižni univerzitet Harvard. U kasnim tridesetim godinama života, napušta sve, posao, karijeru, porodicu i dvoje dece da bi osnovao svoju akademiju za džiu džizu i borilačke veštine. Učinio je ono što bi malo ljudi uradilo, priznao je nezadovoljstvo uobičajenim pravilima života i krenuo u potragu za novim životom u borilačkim veštinama. Sve to u zrelim godinama.

Povezana vest:  Svečana premijera filma ,,Jedini izlaz" u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu

Na svojoj akademiji Džon uči studente ne samo borilačim veštinama već ih upućuje u veštine sticanja nepobedivnog načina razmišljanja. Na taj način jača ih i pomaže im da pobede teške životne prepreke, depresiju, strahove od gubitka koji često vode i do samoubistva.

Uči ih šta znači izaći iz zone sigurnog okruženja koje ponekad može da vas uguši, koje vas tera da pravite ustupke. I konačno, postavlja suštinsko pitanje:  Šta je uspeh? Kako razrešiti ove dileme?

Povezana vest:  Priznanje glumice Troian Bellisario šokiralo fanove

Priču o tome kako su i on i njegovi studenti uspeli da pobede svoje strahove videćemo u filmu NEPOBEDIVI UM.