Nader_i_Simin

Berlinski pobednici otkupljeni za domaću distribuciju

Pobednik Berlinskog filmskog festivala, ostvarenje „Nader And Simin, A Separation“ (Nader i Simin – razvod) iranskog reditelja Ašgara Farhadija, otkupljen je za domaću distribuciju, a otkupljena su i prava na distribuciju ostalih ostvarenja koji su nagrađena najvažnijim nagradama na ovom prestižnom filmskom festivalu.

Distributerska kuća „MCF MegaCom Film“ kupila je prava za distribuciju Farhadijevog filma kome su, osim „Zlatnog medveda“, uručene su i nagrade „Srebrni medved“ za najbolju žensku i mušku glumačku ekipu. Među otkupljenim nagrađenim ostvarenjima su „The Turin Horse“ (Torinski konj) mađarskog reditelja Bele Tara, nagrađen Gran prijem žirija, kao i „Sleeping Sickness“ (Bolest spavanja) nemačkog reditelja Ulriha Kelera, nagrađen „Srebrnim medvedom“ za najboljeg reditelja. Otkupljen je i film „If Not Us, Who“ (Ko, ako ne mi), nagrađen priznanjem „Alfred Bauer“ koje nosi ime osnivača festivala u Berlinu.

Povezana vest:  Novi film Džonija Depa u bioskopima od 17. aprila

Osim ovih ostvarenja, „MCF MegaCom Film“ iz Berlina na domaće filmske festivale i u bioskope donosi i novo ostvarenje kultnog reditelja Vima Vendersa – „Pina 3D“, „Life In a Day“, film koji je nastao kao projekat sajta Youtube i reditelja Ridlija Skota, kao i „The Future“, novi film umetnice i dobitnice kanske nagrade „Camera d’Or“, Mirande Džuli.

Povezana vest:  Zaboravljeni Čaplinov film na festivalu u Arlingtonu

MCF je takođe otkupio i prava na distribuciju  ostvarenja koja su u ranoj fazi produkcije – novog filma Erina Kolirina, reditelja nagrađivanog filma „Band’s Visit“, kao i filmova „Firefox“,  „Zlatnom palmom“ nagrađenog Lorena Kantea, i „The Women in the Fifth“ Pavela Pavlikovskog sa Itanom Houkom i Kristen Skot-Tomas  u glavnim ulogama.