Sinoć je na trenutno najotmenijem mestu, na prestižnom filmskom festivalu u Kanu održana svetska premijera filma „Indijana Džons i artefakt sudbine“, sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi. Celovita glumačka ekipa filma prošetala je crvenim tepihom tradicionalno pozirajući pred brojnim objektivima, a kako pišu internacionalni mediji Harison Ford je emotivno uzvratio na pozdrave petog, a kako se ističe možda i poslednjeg nastavka jedne od najslavnijih franšiza u istoriji filma.

Direktor Kanskog festivala Teri Fermo uručio je Fordu počasnu nagradu Zlatnu palmu: „Veoma sam dirnut ovim“ izjavio je Ford a prenosi Variety „Kažu pred smrt vidiš kako ti život prolazi pred očima, ja sam upravo video moj život pred očima. „

Poslednji nastavak voljene franšize, u kojoj poznati holivudski glumac Harison Ford (Harrison Ford) reprizira čuvenu ulogu heroja arheologa naći će se u bioskopima 29. juna.
U poslednjem nastavku igraju i danski glumac Mads Mikelsen, kao i zvezda TV serije “Flibeg“ (Fleabag) Fibi Voler-Bridž. Reditelj filma ovaj put je Džejms Mangold, a slavni Stiven Spilberg koji je do sada režirao sve filmove o Indijani, našao se u ulozi producenta filma.

Povezana vest:  Film „Nečista krv – Greh predaka" Milutina Petrovića od 17. januara u ponudi Netfliksa

Podsetimo, prvi film „Otimači izgubljenog kovčega“ o Indijani Džons koji traga za izgubljenim Zavetnim kovčegom nastao je 1981. godine u režiji Stivena Spilberga i osvojio je četiri nagrade Oskar. Drugi deo franšize, film „Ukleti hram“ nastao je tri godine kasnije (1984) , dok je treći nastavak „Poslednji krstaški pohod“ iz 1989. u kom se traga za gralom iz kog je na tajnoj večeri pio Isus Hrist, delovao kao poslednji film u nizu, sve dok 2008. nije snimljen i četvrti nastavak „Kraljevstvo kristalne lobanje“ u kom se traga za lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

Povezana vest:  Robert i Kristen spremaju tajno venčanje u Engleskoj

Foto: Serge Arnal/76th International Cannes Film Festival