Ljubitelji i poštovaoci filmske umetnosti dugo su čekali ovaj trenutak. Najnoviji film Kristofera Nolana, reditelja koji, kao nijedan do sada, ostavlja prepoznatljiv trag u svojim filmovima i utire nove staze na putu svetske kinematografije „OPENHAJMER“ (OPPENHEIMER) u naše bioskope stiže 20. jula, a karte su od ovog trenutka u prodaji!

Istorijska i lična drama o čoveku i događaju koji su obeležili istoriju dotaći će svakog gledaoca do same srži. Istorija sveta deli se na pre i posle dostignuća jednog od najvećih umova koje je čovečanstvo ikada imalo, a mnogi naučnici, istoričari, etičari, pa i sam Openhajmer, analizirali su posledice njegovog jedinstvenog otkrića. Film o njemu obeležiće istoriju i razvoj ove umetnosti, jer samo reditelj kakav je Nolan može da okupi najbolju glumačku ekipu današnjice i da napravi vizuelni spektakl čija je tema najveći, najznačajniji ali i najtragičniji izum, koji je, kako bi okončao tragediju kakva je Drugi svetski rat, okončao i živote hiljade nevinih ljudi.

Povezana vest:  Devet novih filmova na 21. Sinemaniji

Pored toga, film „OPENHAJMER“ sniman je kombinacijom 65mm IMAX® i 65mm trake velikog formata, uključujući, po prvi put ikada, IMAX® crno-belu digitalnu fotografiju.

U četvrtak, 20. jula u IMAX dvorani bioskopa Cineplexx Galerija Beograd, sa početkom u 19:30 časova, biće održana specijalna projekcija filma. Karte za ovu projekciju takođe su u prodaji.

L to R: Tom Conti is Albert Einstein and Cillian Murphy is J. Robert Oppenheimer in OPPENHEIMER, written, produced, and directed by Christopher Nolan.

O FILMU: Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, OPENHAJMER je epski triler sniman IMAX® tehnologijom, koji publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje.

U ulozi Džeja Roberta Openhajmera gledaćemo Kilijana Marfija, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara, Met Dejmon, glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju. Nominovana za Oskara, Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, A Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke, Ernesta Lorensa. U filmu OPENHAJMER takođe glumi i dobitnik Oskara Rami Malek, kao i osam puta nominovan za Oskara glumac, scenarista, producent i reditelj Kenet Brana, koji je ranije sarađivao sa Nolanom. U filmu glume i Dejn Dehan, Dilan Arnold, Dejvid Kramholc, Olden Erenrajh i Metju Modini.

Povezana vest:  DOMAĆI FILM „SUMRAK U BEČKOM HAUSTORU" PREMIJERNO NA FEST-u

Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu, Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz Atlas Entertejnmenta i Kristofer Nolan.

Nolanovi filmovi, među kojima su Tenet, Dankerk, Međuzvezdani, Početak i trilogija Mračni vitez, zaradili su preko 5 milijardi dolara širom sveta i nagrađeni sa 11 Oskara i 36 nominacija, uključujući i dve nominacije za najbolji film.

Povezana vest:  Dragulji Baltika na 23. Festivalu evropskog filma Palić

Od četvrtka 20. Jula, film „OPENHAJMER“ naći će se na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Beograd, CineStar Ada Mall Beograd, Roda Cineplex, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Big Rakovica, mts Dvorana, Arena Cineplex (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Niš,  Cineplexx BIG Kragujevac, CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Cine Grand (Niš), Vilin Grad (Niš), Ekran (Sombor), Kvart (Kraljevo), Art (Užice), Kulturni centar (Jagodina), Kulturni centar (Gornji Milanovac), Centar za kulturu (Lazarevac), Kulturni centar (Novi Pazar), Centar za kulturu (Požarevac), Kulturni centar (Vrnjačka Banja), Dom kulture (Trstenik), Kulturni centar (Vrbas), Kulturno-obrazovni centar (Boljevac), Centar za kulturu (Kovin), Cineplexx MNE Delta City (Podgorica), Cinema 213 (Nikšić), Centar za kulturu (Tivat) i Centar za kulturu (Kotor).

Foto: Universal Pictures. All Rights Reserved.