O ovoj nezavisnoj drami/ trileru svi pričaju, a sada konačno stiže i u srpske bioskope. „Zvuk slobode“ (Sound of Freedom) dirljiva je priča zasnovana na istinitim događajima koja donosi duboki uvid u operacije globalne trgovine decom, tema koja inače nije prisutna u globalnim medijima.

Popularnost filma je porasla toliko da je zaradom postao prvi nezavisni film koji je prešao 100 miliona dolara od pandemije, a u SAD-u je premašio i studijske filmove poput „Fleš“, „Nemoguća misija: Odmazda – prvi deo“ i „Transformers: Uspon zveri“ te je na petama i najnovijem Indijana Džons filmu.

“’Zvuk slobode’ bio je poziv.“, kaže reditelj Alehandro Monteverde. Scenario za film počeo je da piše već 2017. godine nakon što je na televiziji pogledao prilog o temi trgovine decom. “Gledao sam to i nisam mogao da spavam”, kaže u intervjuu za Veniti Fer. “Znao sam za trgovinu ljudima. Samo nisam znao za trgovinu decom u svrhu seksualne eksploatacije.”

Monteverde je saznao za Tima Baljarda, bivšeg specijalnog agenta američke bezbednosti, koji je ujedno i glavni lik filma. On je osnivač neprofitne organizacije, Operation Underground Railroad (OUR), koja se bavila spašavanjem dece iz tržišta trgovine ljudi. Njega igra  glumac Džim Kaviesel koji je najpoznatiji po svojoj ulozi Isusa Krista u filmu „Pasija“ iz 2004.

Povezana vest:  Akcija JA VOLIM DOMAĆI FILM zabeležila ogroman uspeh u bioskopima Roda Cineplex, Arena Cineplex i mreži Mobil 3D Cinema

Reditelj kaže: “’Zvuk slobode’ je uzbudljiva priča jednog pravog heroja. Kada izađete iz bioskopske dvorane, izađete puni nade.”
„Zvuk slobode“ stiže u bioskope širom Srbije 31.8. u distribuciji Blitza.

O FILMU

„Zvuk slobode“, temeljen na neverovatnoj istinitoj priči, daje prosvijetljeni uvid u jednu od najmračnijih tema današnjice. Nakon što je spasio dečaka od nemilosrdnih trgovaca decom, agent Tim Baljard saznaje da je dečakova sestra još uvek u zatočeništvu i odlučuje da krene u opasnu misiju kako bi je spasio. Kako vreme ističe, on daje otkaz na poslu i putuje duboko u kolumbijsku džunglu, stavljajući svoj život na kocku kako bi je oslobodio od sudbine gore od smrti.

Povezana vest:  Novi film Dejvida Švimera premijerno u Torontu